fbpx
Nyomj Entert

Micromonumental Mapping | Fényművészet online

A világjárvány egyik legizgalmasabb hozadéka, ahogy a művészeti alkotások a virtuális térbe költöznek. Most a Limelight, fényművészeti alkotócsoport munkáját mutatjuk be, amely eredetileg a lille-i operaházra készült, végül azonban a képernyőn valósult meg.

A Limelight fényművészek alkotócsoportja, akik több mint 15 éve készítenek 3D vetítéseket, illetve fényinstallációkat, amely a történetmesélés és a 3D-s látványvilág ötvözete. A vetítések során szerzett jelentős tapasztalatuknak köszönhetően a csoport a mai 3D-s fényfestési szcéna élmezőnyébe tartozik.

Idén áprilisra is egy nagyszabású projektre készültek: a franciaországi Lille operaházára terveztek egy fényművészeti alkotást, melyet egy fényfesztivál keretében mutattak volna be. Csak aztán, mint sok más esemény esetében, a vírus közbeszólt.

Az alkotás azonban már elkészült, és a Limelight nem szerette volna, ha a süllyesztőben végzi. Ezért 3D nyomtatással elkészítették az operaház makettjét 1:40-es arányban, és ezen mutatták be az animációt, melyet a Facebook-on és a Youtube-on is közvetítettek. Az eredmény még negyvenszeres kicsinyítésben, képernyőn át is elég látványosra sikerült.

Limelight | Behance | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük