fbpx
Nyomj Entert

Mindenki 3D-ben nyomtat! Nemsokára

A Design Terminál tematikus hetét követően itthon is mindenki  tudhatja már, hogy a jövő a 3d nyomtatás, és ennek is talán a legszélesebb tömegek számára is látható része; az otthoni nyomtatás lesz. Az elmélet egyszerű: kiválasztunk egy terméket, letöltjük a terveit és az otthoni nyomtatónk szépen elkészíti azt. Ez így persze szépen hangzik, de a gyakorlat mindig rögösebb út. Kivéve az ejtőernyőzést. Szóval ez eddig elméletben is megállta a helyét, de az első lépés az általánossággá válás irányába úgy tűnik a Microsoftnak köszönhető, ugyanis a Windows 8.1-es verziójában már úgy lesz benne a 3d nyomtató vezérlő nagyjából, mint most a sima nyomtatóé. Bedugod és megy.

Ez persze még nem fogja elhozni az áttörést. A 3d nyomtatás egyelőre körülményes és főleg drága. Meg valamennyi hozzáértés is szükségeltetik hozzá. Ahhoz, hogy a Microsoft céljának megfelelően a 3d nyomtatás olyan bonyolult legyen, mint ma egy word doksit kinyomatni, sok víznek le kell még folynia a Dunán, de legalább már látjuk hogy melyik irányba.

A cég adatai szerint a 3d nyomtatások 70%-a ma Microsoft termékeken zajlik, a probléma pedig az, hogy egyelőre szükség van ehhez egy CAD szerű tervező programra, azt a fájlt eljuttatni a nyomtató saját programjába, majd

Kép forrása: fastcodesign