fbpx
Nyomj Entert

Munkabázis és otthon harmóniája

Természetközeli, környezetbarát otthon és munkabázis egy helyen: Volkmar és Catharina Weiss tervezőpáros lakhelye egyszerre tölti be a nyugalmat nyújtó menedék és a munkahely szerepét. A Thurnberg névre hallgató ház Ausztriában, az erdős Waldviertel régióban található.

Volkmar és Catharina Weiss közös ügynökséget vezetnek Vald név alatt. Pár évvel ezelőtt fogalmazódott meg bennük, hogy szeretnének visszavonulni a természetbe, nagyobb hangsúlyt fektetve a munkával töltött idő és magánéletük közötti egyensúly kialakítására. Emiatt döntöttek úgy, hogy bécsi bázisukról a Waldviertel régió vidékére költöznek, hogy egy természetközeli, munkavégzésre alkalmas helyszínt és egyben életteret is teremtsenek maguknak.

Mind életvitelükben, mind a munkában fontos számukra a fenntarthatóság, ezért a mindössze 90 négyzetméteres ház teljes összhangban áll a környező erdővel. Vörösfenyőből készült, néhol fekete, hőkezelt faburkolatot kapott – ez adja a ház jellegzetességét. „Az égetett fa technikája nem csak japán hagyomány, az osztrák földművesek is előszeretettel alkalmazták, hogy alpesi házaikat tartósabbá és ellenállóbbá tegyék a szélsőséges természeti viszonyokkal szemben” – emelte ki a tervezőpáros a Wallpapernek adott interjújában.

A ház teljes körű kialakításában a bécsi Backraum építészeti stúdió volt Volkmar és Catharina segítségére. Az épület vörösfenyő burkolata betonalapzattal egészül ki, belterében pedig lucfenyőből készült bútorok és egy kandalló is helyet kaptak.

Forrás: Wallpaper

Vald | Web | Facebook | Instagram
Backraum | Web

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük