fbpx
Nyomj Entert

Nagykövetségi tárgyalóasztal | MOME X Plydesign

Milyen a tökéletes, munkahelyi étkezésekre is alkalmas, modern tárgyalóasztal? Erre a kérdésre keresték a választ a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező hallgatói Magyarorszég algériai nagykövetségének megbízásából. A cél egy hangsúlyos és multifunkcionális bútoregyüttes tervezése volt, amely a nagyköveti rezidencia méltó éke lehet. 

A projektet egy neves hazai designmárka, a Plydesign Kft. kivitelezte, akik nemcsak végigkísérték és segítették a pályázó hallgatók munkáját, hanem a nyertes terv, az Admiral asztal elkészítéséért is feleltek. 

„A Plydesign szívügye a hazai designipar fellendítése. Évek óta együttműködünk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező Tanszékével, megosztva a hallgatókkal szakmai és gyakorlati tudásunkat, így segítve az ágazat utánpótlásának akadémiai fejlődését. Az algériai nagykövetség kezdeményezésére megvalósult projekt megmutatta, milyen különleges értékek születhetnek a piaci és egyetemi szféra találkozásából, értő együttműködéséből” – mesélte Kerékgyártó András, a Plydesign vezető tervezője.

A nagykövetség specifikus kritériumokat fogalmazott meg, melyek kapcsán szigorú szabályrendszereknek kellett a tervezés során megfelelni. A tradicionális, kettes felosztású étkezőasztalokkal ellenében az Admiral esetében hármas felosztás valósult meg, hogy az eleget tudjon tenni a diplomáciai protokollban meghatározó szerepet játszó ültetési rendnek.

Az asztal kialakításánál fontos szerepet kapott a modularitás, így különböző jellegű és méretű összejövetelekhez lehet azt igazítani. A bútor stabilitását rejtett fémszerkezet teszi lehetővé, erre rögzítették a reprezentatív, diófa asztallapot. A szétszerelhető fémlábakat tömörfával borították és úgy alakították ki azokat, hogy könnyen szét- és összeszerelhetők legyenek.

Az Admiral asztal névválasztása a Plydesign FLOTTA kollekciójához kapcsolódik. „A FLOTTA kollekció darabjainak neve mind egy-egy hadihajót jelöl – a tárgyalóasztal méretéből kifolyólag az impozáns, tekintélyt parancsoló ADMIRAL névre esett a választás, mint a flotta vezetőjére” – osztotta meg velünk Losoncz Barbara, a Plydesign PR- és marketingmenedzsere. 

PlydesignWeb | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük