fbpx
Nyomj Entert

Napenergiával működő vízitaxi bambuszból

Energiatakarékos vízi közlekedőeszköz bambuszból: a londoni Duffy London stúdió által megalkotott jármű környezetbarát alternatívája a személyforgalomban használt és a teherszállításra alkalmas hajóknak egyaránt.

A Hari Pontoon elnevezésű, napenergiával működő hajó ötvözi a hagyományos megmunkálást a modern technológiával: alapanyaga a bambusz, melyből a legújabb napelemes és akkumulátoros megoldásokkal válik vízijármű.

A különleges közlekedőeszközt az Indonéziában található Living Waters szálloda számára tervezték, így nem véletlen, hogy alapanyagaként egy könnyen elérhető helyi nyersanyagot, vagyis a bambuszt választották. A tradicionális formavilágú jármű egyetlen napelemes villanymotorral rendelkezik, melynek teljesítménye hatvan lóerő. Ennek segítségével nyolc-tíz csomós sebességgel halad, tizenöt ember szállítására alkalmas.

Nem ez az első alkalom, hogy a Duffy London vízijárművet tervez: korábbi munkáik közé tartozik például a Solaris Global Cruiser névre hallgató jármű, amely egy szintén napenergiával működő, teljesen felszerelt luxusjacht.

Duffy London | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Design Milk

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük