fbpx
Nyomj Entert

Négylábú kabin

Mint ahogy ma már sehova, úgy nyaralni sem indulhatunk a környezettudatosság és fenntarthatóság jelszavai nélkül. Pihenésünk sem értelmezhető a természet és anyabolygónk emlőire való visszatérésként, nem gondolhatjuk, hogy megfáradt testünk feltöltése jegyében visszatérünk a szipolyozáshoz.

04_isole_gevel_2_585x585_580x580

Ezért lassan mindenfele meg fognak jelenni a nyaralás, utazás és pihenés modern új formái is, melyek lehetővé teszik számunkra, hogy mindezek közben is szem előtt tartsuk azt, aminél kevés fontosabb létezhet számunkra.

A isolée projekt azzal próbálkozik, hogy ezt elérhetővé tegye számunkra a legújabb technikákkal és jó designnal, és eközben a lehető legkevesebb hatást fejtse ki környezetére. A könnyű és mobil pihenő ház önfenntartónak született, környezetével csak lakóján és négy lábán keresztül érintkezik.

A energia háztartás óriási nyitható-zárható árnyékolókkal és a ház tetejéből kinövő napelemfával lett megoldva, ezért ezen szempontból a ház eltartja magát.

08_tjep_isole_landscape_1_585x585_580x580

A belsőépítészeti megoldások hangulata teljesen egyezik a projekt nevével. Ebben a környezetben az ember külső megfigyelője a tájnak hatalmas ablakokon és nyílásokon keresztül, melyekkel a kabin teljes egészében nyitottá és átjárhatóvá, lényegében “láthatatlanná” tehető.

A terveket a holland tjep nevű csapat készítette,