fbpx
Nyomj Entert

Nézd meg az Oscar-esélyes magyar animációs rövidfilmet!

Andrasev Nadja Szimbiózis című alkotása is szerepel a 96 legjobb animációs rövidfilmet felvonultató Oscar-esélyesek longlistjén. Most te is megnézheted!

A hazai közönség a legutóbbi Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál alkalmával a vásznon is találkozhatott Andrasev Nadja tizenkét perces rövidfilmjével, amely egy megcsalt feleség sajátos és különös nyomozását meséli el.

A francia-magyar koprodukcióként létrejött Szimbiózis 2019-ben, az Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon mutatkozott be, majd több mint száz fesztiválon megfordult és két tucat díjat is bezsebelt, köztük az amerikai SXSW fesztivál zsűrijének díját is a legjobb animációs rövidfilm kategóriájában. Andrasev Nadja alkotása az Oscar-díj longlistje mellett egy másik rangos listára is felkerült: a francia César-díj shortlistesei között is ott láthatjuk a Szimbiózist.

Nézd meg a filmet!

A kelet-közép-európai régióból mindössze három animációs filmnek sikerült bejutnia az Oscar előszobájába. A cseh-szlovák alkotópáros, Michaela Mihályi és David Štumpf SH_T HAPPENS című alkotása mellett két magyar animációs rendező is versenybe szállhat az arany szobrocskáért: Andrasev Nadja filmje mellett M. Tóth Géza Matches című animációjáért is izgulhatunk. Aa rendezővel készített interjúnkat a jövő hét folyamán olvashatjátok itt, a HYPEANDHYPER-en.

Szimbiózis | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük