fbpx
Nyomj Entert

Microsoft Icons

Jon Friedman a Microsoft Office tervezéséért felelős szakember elmondása szerint:

Az egyszerűség és harmónia a kulcs azokhoz a vizuális elemekhez, amelyek hűen tükrözik az Office alkalmazások összekapcsolhatóságát és ösztönösségét. Miközben minden ikon egyedi és jól azonosítható szimbólum, mindegyik alkalmazás jele és a teljes csomag arculata között összefüggés van.

Elsőre persze óriási bullshitnek hangzik az idézet, de ami tény, az tény; valóban nagyon aprólékosan dolgozták ki mind a Surface család hardware-eit, mind az új Office Suite részleteit. Minden eleme a felhasználói élmény javítását célozza, és ha csak az alábbi videó alapján kéne megítélnem, hogy sikeres lesz-e a koncepció, azt tippelném, hogy igen.

 
    

A videó, amiről fentebb írtunk, a torontói Tendril gyártásában készült, azzal a céllal, hogy bemutassa a ikonok, az arculat atmoszférája és a fizikailag is létező Surface termékek koncepcionális kontextusát, hogy érthetővé váljanak egységes gyökerei, az inspirációk és az elemek tervezése mögötti meglátások.

Öt év után most változnak meg először az ikonok: egyszerűbbé, modernebbé, illetve a többi új eszköznek köszönhetően elterjedtebbé válnak. Az Office mostantól Windows-on, Mac-en, iOS-en, Androidon is fut és az új arculat ezt a változást szemlélteti, vagyis a platform-független működést, továbbá az olyan új képességeket, mint az AI-funkciók.

Az új ikonok az alkalmazások betűit hangsúlyozzák és radikálisan megváltoznak, de azért továbbra is ismerősök lesznek. Szétválasztották a betűt és a szimbólumot az ikontól, amivel gyakorlatilag két egymás feletti réteget hoztak létre, amelyek együtt és külön is használhatóak.

          

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük