fbpx
Nyomj Entert

Pecsételd meg a hangulatodat!

Vidám, dühös, sírva röhögős, szomorú, meglepődött… A chatelések során használt hangulati jelek mára elengedhetetlen kellékei az online beszélgetéseinknek. Szavaink, mondataink kiegészítői, de olykor akár magukban is elég kifejezők. Sokszor már a határidőnaplónk bejegyzéseihez is önkéntelenül rajzolunk mosolygós fejecskéket, és meghatározott – a lelkiállapotnak megfelelő – színkóddal jelezzük a számunkra fontos eseményeket. Színek, hangulatok, növények – avagy kézműves offline emojik mindenkinek. Íme Káposztás Judit Mood stamp-je.

Judit, az ArtiStamp márka alapítója régóta szeretett volna olyan színes pecséteket készíteni, amelyek jól használhatók bullet journalba, személyes- és határidőnaplókba is.

„Tavasszal készítettem egy kis grafikát stilizált női arcokkal és növényi motívumokkal, amik különböző hangulatokat tükröztek. Ez egy személyes munka volt, játék, az alkotás öröméért, amit Matisse képei inspiráltak. Amikor elkészült a kép, rögtön tudtam, ebből megszülethetnek azok a pecsétek, amelyekre már hosszú ideje vágytam. Így jött létre a Mood stamp” – mondta el Judit.

A pecsétek picik, átmérőjük kisebb, mint két centiméter, így jól mutatnak a kézírás mellett is, és teret adnak arra, hogy a használójuk kiélje a kreativitását, a lenyomatok kombinálásával, változatos színekkel használva őket. A pecsétnyeleken megjelenő színek azt tükrözik, hogy Judit milyen színt társít a grafikákon megjelenő hangulatokhoz, de ez egyáltalán nem kőbe vésett; mindenki maga választhatja meg, milyen színű tintát alkalmaz, lehetőséget adva ezzel az önkifejezésre is.

Szuper funkcionalitásuk mellett a pecsétek esztétikai élményt is nyújtanak, és akár a tulajdonosuk hangulatára is hatással lehetnek. Lehet őket rendezgetni az asztalon, színesítik a környezetünket, sőt „Mood tracking”-re vagyis hangulat-követésre is jók – megjelölhetjük vele, éppen milyen a lelkiállapotunk. (A mood tracking egy pozitív pszichológiai módszer a mentális egészség javítására, a módszer alkalmazója rögzíti a hangulatát egy meghatározott időszakon keresztül, azért, hogy segítségével meghatározza a hangulat változásainak mintázatát – a szerk.)

Bubán Brigitta, kalligráfus által tervezett hangulat-követő tábla

A Mood stamp-re pedig már a Hogy Vagy Egyesület is felfigyelt. Az egyesület három nyolcadik kerületi óvodában tart MESEcsoport foglalkozásokat gyerekeknek, pszichológus hallgatók vezetésével. A MESEcsoport egy pszichológiai módszerre épülő, érzelmi és szociális készségfejlesztő foglalkozás, ami a mentalizációs készség fejlesztésével segíti a gyerekeket, hogy felismerjék és megértsék saját és mások érzéseit, viselkedését, így a különböző társas helyzetekben magabiztosabban tudjanak tájékozódni. Az hangulat pecsétek tovább színesítik az egyesület eszköztárát. Első körben a Pagony könyvesboltban elindult társadalmi vállalkozásként futó csoportjaikban kezdik el beépíteni a pecsétek használatát. 

A jelenleg hat hangulatot és négy növényi motívumot ábrázoló, kézzel festett és mintázott pecsét a Stilshopban és a LúdLaborban szerezhető be, de hamarosan a Rododendron Art & Desig Shopban is elérhetőek lesznek.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük