fbpx
Nyomj Entert

Pihenő repülőgépek Tom Hegen légi felvételein

Tom Hegen új fotósorozatában a repülés globalizált világunkban játszott szerepét vizsgálja, és művészi csendben fejezi ki a jelenleg zajló leállásokat.

A repülés a globalizáció egyik kulcseleme. A civil repültetés kezdete óta az emberek és különböző tárgyak A-ból B-be juttatása egyszerűbbé és gyorsabbá vált a kontinensek között. Ennek az intenzív networkingnek köszönhetően pedig a különböző betegségek is gyorsabban terjednek. A globalizáció okán a koronavírus Vuhanból néhány hónap alatt a világ minden pontjára eljutott, és egy időre megállította az életet.

A koronavírus járványra sokan a természet visszavágásaként is gondolnak; egyfajta válasz ez a globalizáció okozta káros hatásokra. 2020 áprilisában a világ minden pontján drasztikusan csökkent a légszennyezettség, miután számos reptér zárta be kapuit és kifutóit. A repülőgépek, amelyek egyszer a globalizáció szimbólumai voltak, ma az aktuális lezárások jelképei.

Globális társadalomként sokat tanulhatunk ebből a válságból: a jelenleg megszakadt globális ellátási láncokat mindenképp újra kell gondolni. Elképzelhető, hogy a termelést vissza kell hozni azokba az országokba, ahol az adott terméket értékesítik. Nem is beszélve arról a kérdésről, vajon szükséges-e átrepülnünk a fél világot egy meetingért, vagy elég egy video call keretében bonyolítani a megbeszéléseket.

Forrás: Behance

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük