fbpx
Nyomj Entert

Pinus Étterem | Liptószentmiklós, Szlovákia

Azt egy ideje sejtettük már, hogy érdemes rajta tartanunk a szemünket a fiatal szlovák építészirodákon, de az ARCHITEKTI a Pinus Étteremmel még minket is meglepett. Kulináris élmény 1000 négyzetméteren, az Alacsony-Tátra lábánál.

Az ARCHITEKTI weboldalán keresgélve azt gondoltuk, hogy valamiféle építészeti gyűjtőoldalra tévedtünk: a gazdag portfolió láttán ugyanis teljesen elakadt a szavunk. A 2004-ben alapított szlovák építésziroda munkái között találunk 40 lakásos társasházat, erdő mélyén megbújó minimál ikerházat, és szőlőskertben magasodó óvodát is. Wow!

A Liptószentmiklóson megépült Pinus Étterem több szempontból is különleges projektnek számít az ARCHITEKTI életében. A hely a maga 986 négyzetméterével, nagyvonalú térhasználatával már önmagában lenyűgöző – nekünk konkrétan a córdobai nagymecset jutott eszünkbe az oszloperdő láttán. A térkiosztás sem a véletlen műve: az étterem moduláris cellákból épül fel. Az előre legyártott elemeknek köszönhetően (amivel az építésziroda évek óta kísérletezik már) a hely a szokásosnál rövidebb idő alatt épült meg.

Az étterem belsőben a natúr fa, a feketére hangolt székek és fém elemek teremtenek egyensúlyt. A skandináv hangulatot mindössze néhány színes kiegészítő, kültéri bútor és a női-férfi mosdók magentája, illetve kékje töri meg. A Csorba-tóhoz igyekezve egész biztosan útba ejtenénk a Pinus-t, évszaktól függetlenül.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük