fbpx
Nyomj Entert

Portugália ízei és színei egy wrocław-i étteremben | MARTIM

Csodaszép enteriőrt tervezett az Odera folyó partján nyílt étteremnek a lengyel BUCK.Studio. A MARTIM enteriőrjében a színek és az anyagok is a portugál identitást jelképezik, így már azelőtt megtapasztalhatjuk a portugál életérzést, hogy megkóstolnánk a borokat és az ételeket.

Félig a parton, félig az Odera folyón lebeg a nemrég megnyitott MARTIM étterem Wrocław belvárosában. A helyszín az étterem belsőépítészetéért felelős BUCK.Studio tervezőit is megihlette, akik úgy döntöttek, hogy a portugál tematikájú étterem terében egy minden érzékre ható utazásra repítik a vendégeket a déli országba.

Az enteriőrben minden a portugál identitást idézi fel, akár színekre, akár anyagokra gondolunk. A legdominánsabb szín, mely végigvonul az éttermen, a tengerzöld, aminek bizonyos árnyalatai az óceánt, mások a portugál dombokat evokálják. A bárpult bordója az ország gazdag borkultúrájára utal, a mögötte álló falat pedig parafa borítja, ami az ország legjellegzetesebb természetes exportcikke.

Az étteremben ugyanakkor a helyi adottságokról sem feledkeztek meg: a környező dokkok indusztriális jellegét a vasrácsos borszekrények és a metrócsempék integrálják a térbe.

Mielőtt elfoglalnánk az asztalunkat a csodás panorámával rendelkező étkezőben, belépés után rögtön a látványkonyha mellett haladunk el. A konyha nyitottságának, valamint az étterem hatalmas üvegfalainak hatására legalább egy kis részünk lehet abban a szabadságérzetben, melyet egy óceánparti utazás keltene bennünk.

Az eredeti portugál borok és ételkülönlegességek mellett az étkészlet is autentikus: egy portugál kerámiaművész kifejezetten az étterem számára készítette őket.

Bár a MARTIM maximálisan nyitott a környezet felé, a meleg anyagok és színek bent mégis az intimitás érzetét nyújtják, így az étteremben garantáltan meghitt estében lehet részünk.

BUCK.STUDIO | Web | Facebook | Instagram

Fotók: PION Studio | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük