fbpx
Nyomj Entert

Prémium kovászos kenyér a furgonból | PékTaxi

Vannak ötletek, melyeket a karantén ihletett, de nem csak a lezárások alatt van létjogosultságuk: ilyen Bali Dávid és Pintér Boróka vállalkozása is, a PékTaxi.

Gyerekkorom nyarait egy kis faluban töltöttem, így számomra nem ismeretlen élmény, hogy a friss kifli és kalács egy teherautóval érkezik házhoz a környező falvak egyetlen péküzeméből. Dávid és Boróka projektje, a PékTaxi is hasonló koncepcióval működik, csak ami az én esetemben egy péküzem volt, az náluk Budapest egyik legkedveltebb toppéksége, Szabi A pék.

A házaspár fejében akkor fordult meg az ötlet, mikor Pusztazámorra költözve tapasztalták, hogy a településen és környékén nincs saját péküzem vagy pékség. Felcsaphattak volna péknek is – ami elég sokakkal előfordul mostanában –, de ők egy másik utat választottak: beszereztek egy kisteherautót és nekiláttak, hogy kézműves pékségek kovászos kenyereit és péksüteményeit juttassák el a környékre.

Jelenleg heti kétszer vásárolhatunk tőlük Pusztazámor, Sóskút és Tárnok településeken és a Velence-tavi piacon, heti egyszer pedig Zsámbékon és Százhalombattán. Mindemellett folyamatosan bővítenek: december első felében két új kocsival egészülnek ki, így helyszíneik száma is bővülni fog, valamint állandó autót helyeznek el Budaörsön is. Jelenleg csak Szabi A pékkel (Szabadfi Szabolcs) dolgoznak együtt, és az együttműködés olyan harmonikus, hogy a jövőben is biztosan meghatározó lesz.

PékTaxi | Facebook

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük