fbpx
Nyomj Entert

Rajzolj a térben

Egy kicsit elfogultak vagyunk a 3D nyomtatás terén, de bárki beláthatja néhány éven belül akár egy “új ipari forradalom” is bekövetkezhet a technológiának köszönhetően. Bre Pettis a 3D nyomtatás egyik úttörője az októberi Print Show-n úgy fogalmazott:

e technológia felhatalmazza az embereket, hogy képesek legyenek változtatni a világon

Erős szavak de tény, hogy rengeteg lehetőséget rejt magában a technológia. Akárcsak a most bemutatott 3Dooler printer toll, mely nem igényel bonyolult tervezői keretprogramokat, de 3D modellezői tudást se, pusztán kézügyességet.

small1

small2

A világ első tolla, mellyel valós időben és térben modellezhetünk. Persze a karácsonyi dekorációk készítésénél mindenki ismerheti a ragasztópisztolyok varázslatos képességeit, ahogy a forró műanyag a levegőben szálanként megszilárdul és a kezünkre ragad…

 small3

Ez a toll viszont egészen más, ez speciálisan úgy lett kialakítva, hogy a levegőben megszilárduló műanyag szál megtartsa azt a formát amit levezényeltünk a kezünk mozgásával. A 3Doodler-t egy bostoni székhelyű cég tervezte (WobbleWorks) akik nemrég Kickstarter kampányba is benevezték ötletüket. Az ötlet pedig óriásinak bizonyult hiszen óriási érdeklődésre és támogatásra talált az oldalon. Nézzétek meg ti is.