fbpx
Nyomj Entert

Savarin I Prága

Nem csak nálunk Budapesten, hanem egész Kelet-Európában folyik a háború után divatos urbanisztikai koncepciók, valamint a sietős és többnyire politikai alapú helyreállítások – vagy éppen elbontások – okozta sérülések nyomainak eltűntetése és javítása. Pesten a Hauszmann-terv a budai várral, Prágában pedig például a Savarin projekt ilyen nagyívű belvárosi fejlesztés.

A Thomas Heatherwick vezette iroda tervei alapján készült koncepció célja egy ma bejárhatatlan és relatíve érdektelen épületekből álló tömb átjárhatóságának megteremtése és az épített környezet minőségének fejlesztése. A terület néhány lépésre áll a Vencel-tértől, Prága történelmi központjának szomszédságában, és 15.000 négyzetmétert foglal magába, amelyen töb értékes épület is áll, és amelyek között átjárást, kapcsolat teremtenek a most bemutatott tervek.

A kivitelező crestyl vezetője, omar koleilat elmondta, hogy tisztában van vele mekkora felelősség ilyen környezetben ilyen épületekhez nyúlni és éppen ezért örül neki, hogy egy ilyen kaliberű építész stúdióval tehetik ezt. Mi is örülnénk.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük