fbpx
Nyomj Entert

Stílusos menedékház az Érchegység szívében

Mindannyian vágyunk egy olyan, természetközeli helyre, ahol kiszakadhatunk a mindennapi pörgésből. A számos szakmai díjjal elismert, prágai bázisú NEW HOW építész iroda legújabb projektje ezt valósította meg világszínvonalon.

A magánmegrendelésre készített hegyi menedékház Csehország egyik legszebb hegyvidékén, az Érchegységben található Nové Hamry-ban helyezkedik el. 

Annak ellenére, hogy három szinttel rendelkezik, az épület a környezettel teljes harmóniát alkot, ami különleges szögletességének és a hegység színpalettájához igazított, elegáns szürke festésének köszönhető. A fából kialakított, minimalista belső terek tágas, mégis otthonos érzetet keltenek. Mindhárom szint több funkciót biztosít: a legfelső emelet stúdióként, könyvtárként és kilátóként használható, a második emeleten található a fürdőszoba és a háló, a földszinten pedig egy tágas konyha és egy kandallóval ellátott nappali kaptak helyet. A ház teljes körűen gépesített is, a gépház a pinceszinten található.

A menedékház tervezésénél a NEW HOW csapata a praktikumot is szem előtt tartotta, így az épület tökéletes családi vagy baráti kirándulások, túrák bázispontjaként, de akár magányos alkotói elvonulás helyszíneként is.

©PREFA/Croce & Wir a petr polák/Petrohrad

NEW HOW | Web | Facebook | Instagram

CHALUPA / NOVÉ HAMRY | Youtube

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük