fbpx
Nyomj Entert

Szavazz a kedvenc budapesti épületedre!

A Déli pályaudvar, az Újpalotai Víztoronyház, az újpesti Ady Endre Művelődési Központ, az OKISZ-székház, a Planetárium – öt budapesti épület, melyeket korábban mi is bejártunk már. Most rajtad a sor, hogy eldöntsd, melyiket szeretnéd viszontlátni a HYPEANDHYPER legújabb plakátján! Görgess és szavazz te is!

Igencsak hiányoljuk már azokat a városi sétákat, amelyeken modern építészeti örökségünk egy-egy ikonikus képviselőjét ismerhettük meg. A Kortárs Építészeti Központ által szervezett vezetések alkalmával az Othernity projekthez kapcsolódó, emblematikus épületeket jártuk be. Eszelős napsütésben fedeztük fel a sokunk számára ismerős Déli pályaudvart, megmásztuk az égbe törő Újpalotai Víztoronyházat, belestünk a bedeszkázott újpesti Ady Endre Művelődési Központ kerítésén, kipróbáltuk az OKISZ-székházban a páternosztert és megcsodáltuk a Népligetben szunnyadó Planetáriumot is.

Időközben pedig megismerkedtünk Felső Boróka építész-grafikussal (korábbi cikkünket itt olvashatjátok), aki szemet gyönyörködtető printeket tervezett olyan figyelemre méltó épületekről, mint a Virág Csaba által tervezett Fehér Galamb-ház vagy a bontásra ítélt Budavári Országos Villamos Teherelosztó Központ. S hogy miért is fontos mindez?

Az Othernity sétái után sóvárogva és Felső Boróka grafikáit látva úgy döntöttünk, szeretnénk a magunk módján mi is tisztelegni a modern építészet remekei előtt, ezért életre hívjuk a HYPEANDHYPER saját printkollekcióját. Az „Othernity Collection by Boróka Felső” névre keresztelt sorozatban elsőként a közönség dönthet arról, melyik Othernity-épület kerüljön fel a Felső Boróka által megálmodott, limitált példányszámban elérhető plakátokra. A közönség egy héten keresztül szavazhat az öt épület valamelyikére, a nyertes befutó pedig plakát formájában lesz elérhető a HYPEANDHYPER webshopjában, május környékén.

A nosztalgia jegyében, egyúttal szavazásra buzdítva az építészet szerelmeseit, most felelevenítjük az egykori szuper sétákat. Az oldal alján pedig megtalálod azt a linket is, amelyen leadhatod szavazatodat (a voksolás eredményét a HYPEANDHYPER Facebook- és Instagram-oldalán tesszük közzé április 13-án).

Kattints az épület nevére és éld újra a városi sétát!

Déli pályaudvar
Tervező: Kővári György

Újpalotai Víztoronyház
Tervező: Tenke Tibor

Újpesti Ady Endre Művelődési Központ
Tervező: Ferencz István

OKISZ-székház
Tervező: Mónus János

Planetárium
Tervezők: Lux László, Tömöri Tamás

Szavazz a kedvencedre itt!

Fotók: Mohai Balázs és Csizik Balázs

Othernity | Web | Facebook | Instagram
Boróka Felső Design | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük