fbpx
Nyomj Entert

Színház az egész világ | IKS társasjáték

A szlovák IKS Színház tavaly ünnepelte megalapításának századik évfordulóját, aminek örömére különleges társasjátékkal lepték meg a színházrajongókat. Az időzítés ennél nem is lehetett volna jobb, hiszen a pandémia miatt nélkülözni kell az előadásokat, a társas viszont tökéletes lehetőség arra, hogy a színház életre keljen saját nappalinkban.

A társasjáték betekintést nyújt a színház kulisszái mögé, emellett kultúrtörténeti és színházismereti szempontból is bemutatja az IKS Színház múltját és jelenét, asztali és utazó verzióban. A játék tartalmát elismert drámaírók, színészek és egyéb alkotók álmodták meg. Azon túl, hogy rendkívül tartalmas és szórakoztató minden egyes részlete, átgondolt koncepció is, a színház ihlette illusztrációktól kezdve a fenntartható anyagválasztásig.

A játék arculatát két fiatal tervező, Luciana Gamanová és Oleksandra Bakushina alkotta meg, akik a színházi függönyök és egyéb meghatározó kellékek világából inspirálódtak. A tervezés során fő szempont volt a minimális hulladéktermelés és a műanyag elkerülése, ebből adódóan a jelzőfigurák fémből készültek, a csomagolás anyaga újrahasznosított kartonpapírból, a doboz pedig fából van.

IKS Színház | Facebook | Instagram

Forrás: Design and Paper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük