fbpx
Nyomj Entert

Szoborszerű vendégház a kert végében

Ilyen házigazdához bárki szívesen menne vendégségbe: egy genti ház tulajdonosa külön, installációnak is beillő kisházat építtetett vendégeinek a háza kertjébe, az egyik legmenőbb belga építésziroda segítségével.

Legyen emlékezetes az ittlétük – az Atelier Vens Vanbelle építészei, Dries Vens és Maarten Vanbelle mindössze ezt az instrukciót kapták kliensüktől, egy filmproducertől, aki egy vendégház tervezésével bízta meg őket. A közös munka során a tervezők tényleg elengedték a fantáziájukat, és egy szokatlan formájú, szoborszerű építményt hoztak létre.

Az extravagáns forma ellenére a házikó meglepően harmonikus. A tervezés során úgy kezelték, mintha egyetlen bútordarabon dolgoznának, ez adja a koherenciáját. LVL rétegelt furnérlemezből épült fel, és míg kívülről corten acélborítást kapott, belül padlótól plafonig fával burkolták.

Az élményt a barlangszerű alvósarok, a kertre néző emeleti erkély és ráadásként a házi moziterem szolgáltatja a vendégeknek – azaz az építmény nagy valószínűséggel elérte a célját.

Forrás: Wallpaper

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük