fbpx
Nyomj Entert

Szürreális portrék | Oleksandra Balytska illusztrációi

Finom pasztellárnyalatok, álomszerű jelenetek és különös emberi alakok – mutatjuk az ukrán származású Oleksandra Balytska karakteres vizuális világgal rendelkező illusztrációit.

Oleksandra Balytska már gyerekkora óta szeret rajzolni, de akkor még úgy gondolta, csak hobbiként marad ez jelen az életében. Miután megszerezte mesterdiplomáját a Wrocławi Művészeti Akadémián, különböző könyvek és magazinok számára kezdett el illusztrációkat készíteni. Vizuális világát jellemzik a szürreális figurák, torzított emberi alakok és a pasztell színvilág használata. Mindebből filmjelenet-szerű alkotások születnek kezei alatt.

„Nagyon izgalmasnak találom az emberi test arányaival való kísérletezést. Ez teljes ellentéte annak, amit egy művészeti iskola anatómiaóráján elsőként megtanulunk. Ettől függetlenül nem hagyom figyelmen kívül az összes alapszabályt: a kompozíciós irányelvek, a szín- vagy a formatan mind-mind fontos elemei a munkáimnak. Alkotásaimban fiktív, kitalált jeleneteket örökítek meg, amelyekben mindennapi tárgyak mint például egy telefon, asztali lámpa vagy egy kávéscsészetűnnek fel, ezáltal is tovább fokozva illusztrációim szürreális világát és hangulatát” – tette hozzá Oleksandra.

Ha nektek is felkeltette figyelmeteket Oleksandra Balytska sajátos világa, nézzetek szét az alkotó Instagram-oldalán!

Oleksandra Balytska | Behance | Instagram


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük