fbpx
Nyomj Entert

Szürreális terek | Andrea Koporova

Neonszerű, lágy színtónusok, szokatlan helyzetben feltűnő emberi alakok, megrendezett kompozíciók szürrealista hangulattal társítva. A szlovák származású Andrea Koporova fotográfiái olyanok, mintha egy kaleidoszkópból figyelnénk a világot.

Andrea Koporova önerőből, autodidakta módon sajátította el a fotográfia alapjait és alakította ki jellegzetes vizuális világát. A művész elmondása szerint teljesen véletlenül talált rá a fotózás szenvedélyére: „Gyerekkorom óta vonzanak a kreatív tevékenységek, de a fotográfiára teljesen véletlenül akadtam rá. Egyszer egy ismerősöm fényképezőgépet adott a kezembe, azóta nem is tudom letenni. Mindenféle dologról szeretek képeket készíteni; természetfotózással kezdtem, de mára már az emberek és a portréfotózás a legizgalmasabbak számomra” – mondta el Andrea.

Bár a fotográfia iránti elköteleződése véletlenszerűen alakult, fotóinak minden apró részletét megtervezi. Képeiben a jól kidolgozott geometriai és minimalista esztétikával megrendezett jelenetek dominálnak, amelyekben lágy pasztellárnyalatok keverednek élénk, erős színtónusokkal, valamint egyszerű, letisztult formák a szürrealista hatásokkal. A tükröződés effektusa és szimmetrikus kompozíciók újszerű, utópikus, mégis melankolikus hangulatú világot hoznak létre.

Kövessétek ti is Andrea Koporova szürrealista alkotásait Instagram-oldalán!

Andrea Koporova | Web | Behance | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük