fbpx
Nyomj Entert

Támogasd a magyar designt | JEWELRY

A koronavírus számtalan változást hozott az életünkbe. Sok, szívünkhöz közelálló design márka is veszélybe került. Ahogy ők, úgy mi is hiszünk a hazai design hozzáadott értékében. Cikksorozatunkban olyan hazai kisvállalkozásokat mutatunk be, akik egyedi termékeikkel szebbé tehetik a karanténban eltöltött napokat is. Szemezgess a tuti design ékszerek között, és támogasd Te is a magyar designt!

BORIBIANKA

Bori Bianka, a BORIBIANKA márka tervezője ötvös és aranyműves, akinek inspirációit az épületek tömege és vonalai, az északi, skandináv enteriőrök letisztult tárgyai, a természet magával ragadó hangulata, a növények és kőzetek apró részletei, valamint az űr és a világegyetem mélysége jelentik. Munkájára jellemző a nemesfémek és különböző ásványok ötvözése, limitált darabszámos kollekcióinak minden ékszerét a tervező saját maga, kézzel készíti. Elérhető kollekciók: TOTEM, ORIGO, VOICE.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

TOTEM karkötő

925-ös ezüst charm választható karkötővel és ezüst szerelékkel, 19.500 Ft

VOICE I fülbevaló

925-ös ezüst, 2x2x11mm, 6.800 Ft

ORIGO gyűrű

925-ös ezüst gyűrűsín, 14 karátos arany foglalat, drágakő, 36.200 Ft

Tovább szemezgetnél? Irány a webshop!

Weboldal | Facebook | Instagram


Fruzsi Fekete Jewelry

Leheletfinom ékszerek kerülnek ki Fekete Fruzsi keze alól. S ez különösen igaz a „Leaves” kollekció darabjaira. Az apró szirmokból építkező ékszercsalád törékeny eleganciát sugall. Ezt a hatást egy különleges technikával, az úgynevezett viaszveszejtés eljárás alkalmazásával éri el a tervező: minden darab alapját viaszból, kézzel formálja meg, így lesznek egyediek és megismételhetetlenek. A Leaves kollekció légiesen könnyed ékszerei egyszerre kortalan és kortárs darabok, s mint ilyenek, ott a helyük minden csinos nő ékszerdobozában. Az ékszertervezővel nemrégiben interjút készítettünk új kollekciója, a „Curves” kapcsán.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

„Leaves” fülbevaló

Ezüst, 10-15 mm, 21.900 Ft

„Leaves” nyaklánc

Ezüst, 45 mm x 25 mm (45 cm-es lánccal) 45.900 Ft

„Leaves” fülbevaló

Ezüst, 12-15 mm (60 mm hosszú lánccal), 32.900 Ft

Teljesen egyedi darabot szeretnél? Vedd fel a kapcsolatot a tervezővel, vagy válogass tovább a wonderLAB „polcain”!

Weboldal | Facebook | Instagram


Gera Noémi Jewellery

Gera Noémi 2005-ben diplomázott a MOME Fémműves szakán, akkor kezdte készíteni első ékszereit, s néhány évvel később, 2012-ben elindította saját márkáját. Elmondása szerint, őt nem a hétköznapi ékszer érdekli, hanem az emlékezetes és különleges darabok. A nemesfémek mellett kísérletezett már papírral, alumíniummal, műanyaggal, textillel, szőrrel, bélyeggel és még sok más anyaggal is. Extravagáns ékszereiben a geometrikus alapformákat feloldják a lágyan térbehajtott ívek, színek, az anyagok. A papírkollekció első darabjai számos nagyvárosban, köztük Bécsben, Milánóban, Londonban, New Yorkban és Helsinkiben is megfordultak. A tervező termékpalettáján sokféle ékszer közül válogathatunk: a gyűrűk, nyakékek, karkötők, fülbevalók, brossok mellett férfigyűrűt, mandzsettát és ingdíszt is találunk.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Fonalas tekercs gyűrű

30 x 26 x 32 mm, ezüst, metálfonal, 33.000 Ft

Holdtekercs fülbevaló

50 x 20 x 10 mm, ezüst, 39.000 Ft

Tekercses nyakék

40 x 35 x 10 mm, lánc hossza: 450 mm /420 + 30 mm, ezüst, 38.900 Ft

Gera Noémi ékszereit a Lucky Shepherd Designer Store webshopjában is megtalálod, de közvetlenül a tervezőtől is tudsz rendelni.

Weboldal | Facebook | Instagram


IKIIKI

Horányi Kinga 2018-ban indította el saját ékszermárkáját. A brand a japán „IKIIKI” szócskáról kapta a nevét, amelynek a jelentése: „élénk, élettel teli”. A tervező a fémhab formai sajátosságát festéssel, különböző felületkezelési technikák alkalmazásával emeli ki, érzékeltetve a felszín és a járatok mélységeinek kontrasztját. Jelenleg az ezüstből és rézből készült fülbevalók, gyűrűk érhetőek el, változatos színekben, de megrendelésre más nemesfémből is kérhetjük az általunk kiszemelt darabot.

Ezeket ajánljuk:

IKIIKI sokszínű gyűrű

Ezüst hab, 3 mm x 2 mm – 24.900 Ft, 5 mm x 2 mm – 29.900 Ft

IKIIKI gyűrű

Fémhab (sárgaréz), 3 mm x 2 mm, 12.900 Ft

IKIIKI fülbevaló

Fémhab (sárgaréz), 35 mm x 2 mm, 11.900 Ft

Az ékszereket Facebook vagy Instagram üzenetben tudod megrendelni a tervezőtől.

Weboldal | Facebook | Instagram


Inventino

Az Inventino márka 2015-ben indult. Jakócs Zsanett az alapanyagválasztás tekintetében nem köt kompromisszumot a minőséget illetően. Egyedi textúrájú és színű bőrökkel dolgozik, amiket különböző módokon munkál meg, majd aranyozott-, ródiumozott sárgaréz kiegészítőkkel kombinál. A divatos kiegészítőket olyan nők figyelmébe ajánlja, akik szeretik a kifinomult eleganciát, nem félnek látványosan és ízlésesen öltözködni, valamint bátran felvállalják egyéniségüket. 

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Giesele türkizkék fülbevaló

Bőr és japán üveggyöngy, kétféle méretben (mini és midi), 28.000 / 31.000 Ft

Gabriel magenta – selyemzezüst nyaklánc & karkötő

Bőr, ródiumozott sárgaréz kellékek, 14.500 / 8.900 Ft

Emerald Floral fülbevaló

Bőr és orvosi fém, 14.500 Ft

Még több romantikus-elegáns darabért nézz körül a webshopban!

Weboldal | Facebook | Instagram


kiskery design

Kiskéry Dániel 2019 szeptemberében indította útjára saját ékszermárkáját. Elsősorban digitális gyártástechnológiákkal kísérletezik, ezek közül is például 3D nyomtatással annak érdekében, hogy a megszokottól eltérő darabokat hozhasson létre. Tárgyait a tudományos-mérnöki gondolkodás jellemzi. Jelenleg két tárgykollekció fejlesztésén dolgozik: egyik ezek közül a „Spira” termékcsalád, a másik a „Lacunae” kollekció, melynek alapanyaga a rozsdamentes acél. Előbbi esetében a növények, kristályok növekedési algoritmusai, utóbbinál az emberi csontszerkezet inspirálta a tervezőt.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Spira S karkötők

PLA műanyag, belső átmérő: 60-65-70 mm, magassága 25 mm, 8.000Ft

Spira M karkötők

PLA műanyag, belső átmérő: 60-65-70mm, magassága 40 mm, 8.500Ft

Spira L karkötők

PLA műanyag, belső átmérő: 60-65-70mm, magassága 50 mm, 8.500 Ft

Nincs még 3D nyomtatott ékszered? Vedd fel a kapcsolatot a tervezővel Facebook vagy Instagram üzenetben, ha megtetszett valamelyik darab!

Weboldal | Facebook | Instagram


Király Fanni

Király Fanni a hazai iparművészeti közeg egyik meghatározó alakja. Főként kis szériában sokszorosítható és egyedi plasztikus ezüsttárgyakat készít. Egy-egy kollekció esetében örömmel kísérletezik, sokszor választ olyan alapanyagokat, melyek a klasszikus ékszerkészítésben kevésbé elterjedtek. Kedvelt anyaga a fa és a csont, számos sorozata egzótákból készült. Egyedülálló technikával használja a pergamen kikészítésű kecskebőrt, háromdimenziós, plasztikus, ezüsttel kombinált ékszereket készítve belőle. Fanni munkáját a „leletmentés” jellemzi: sokszor foglal be régi töredékeket, antik faragványokat, személyes relikviákat, hogy azok a rejtekhelyükről kikerülve hordható tárggyá alakuljanak.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Forrás nyakék

Pergamen kikészítésű kecskebőr, kígyólánc, elérhető színek: piros, türkiz, 40 x 40 x 10 mm, 42.000 Ft

Pillangó nyakék

Pergamen kikészítésű kecskebőr, jade, türkiz, korall, elérhető színek: türkiz, vörös, 50 x 45 x 10 mm, 52.000 Ft

Törpebors fülbevaló

Pergamen kikészítésű kecskebőr, égerfa, és hematit, elérhető színek: türkiz, piros, zöld, 35 x 25 x 25 mm, 34.000 Ft

Ha különleges darabot ajándékoznál, nem kell tovább keresned! Király Fanni ékszereit a Lucky Shepherd Designer Store webshopjában is megtalálod.

Weboldal | Facebook | Instagram


L’arbre Design

L’arbre pour l’art”, vagyis „Fa a művészetért” – ez a L’arbre Design mottója. A márkát Komlós Barbara és férje, Gőgh Levente indította útjára 2017-ben, s azóta számtalan különleges gyűrű, medál, fülbevaló került ki a kezeik közül. Minden ékszerük alapját egy trópusi fafajta képezi, amelyből precíz csiszolási folyamattal csalogatnak elő gyönyörű, rejtett mintákat. A L’arbre Design darabok tervezésekor a készítők a természetből nyernek ihletet: az ékszerekbe zárják a tenger korallzátonyait, a havas hegycsúcsok szelét, a mezők vadvirágait, az erdők zöld esszenciáját, olykor pedig fantázia-tájakat építenek a gyantába.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Turquoise gyűrű

A tenger játékos színei a türkiz kékes árnyalatában, 14.900 Ft

Turquoise zöld gyűrű

A tenger játékos színei a türkiz zöld árnyalatában, 14.900 Ft

Levél nyaklánc

Különféle színekben, 12.900 Ft

Megihlettek a L’arbre Design ékszerek? Folytasd a nézelődést a webshopon!

Weboldal | Facebook | Instagram


Malutka

Stefán Szabina ékszereit a féldrágakövek és a gyöngyök szeretete ihlette. A horgolt karkötőket és nyakláncokat édesvízi gyöngy, holdkő, labradorit, ametiszt, rózsakvarc, onix és magnetit elemek díszítik. Az ékszerekhez felhasznált gyöngyök és ásványok egyedi módon, apró választékossággal jelennek meg a 2015-ben indított brand termékein. Messziről látható bájuk, szépségük lenyűgöző, és az ásványok gyógyító erejének köszönhetően minden egyes darab megszólítja viselőjét. Egyszerű, kifinomult, nőies.

Ha megtetszettek a Malutka ékszerei, vedd fel a kapcsolatot a tervezővel a Facebook-on! Budapesten a kiszállítás ingyenes!

Facebook | Instagram


SAPI

Évek óta figyelemmel kísérjük a SAPI ékszermárka alakulását, és az idők során jó néhány ékszer elrabolta a szívünket. Szilágyi Sapi ezüst ékszereit a természet ihlette: a repertoárban találunk faágat idéző gyűrűt és fülbevalót, de akad méhecskés nyaklánc és pillangós fülbevaló is a kínálatban. A mi nagy favoritunk a légy kitűző. A saját kollekció fejlesztésén túl Sapi műhelyében eljegyzési és karikagyűrűk is készülnek, egyedi megrendelés alapján. Sapi aprócska műhelyét a SISKO Stúdió galériáján találjuk, ahol több más, szívünkhöz közelálló designmárka – a virágéknál, a nandi és a Müskinn – is „rendel”. Sajnos, a lányok főhadiszállása jelenleg zárva tart, de alig várjuk a pillanatot, hogy a járvány elültével újra bekopogtathassunk hozzájuk!

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Ezüst ág gyűrű, zöld gránáttal

925-ös sterling ezüst, zöld gránát, 20.741 Ft

„Szupererő” fülbevaló

925-ös sterling ezüst, 9.259 Ft

Méhecskés nyaklánc

925-ös sterling ezüst nyaklánc (hosszúság: 55 cm), aranyozott ezüst medál, 28.333 Ft

Minden vágyad egy méhecskés nyaklánc? Itt az idő, csapj le rá a SISKO webshop felületén!

Facebook | Instagram


Stampp

A gyakorlott design vásárokat látogatók számára talán már nem is kell bemutatni Schall Eszter márkáját, amelyet 2015-ben indított útjára. A brand eleinte próbának indult, a cél valami egyszerű, de játékos, a rajzaival kombinálható ékszerkollekció megvalósítása volt. A vevők szerencsére nagyon hamar megszerették, így azóta számos itthoni és külföldi viszonteladó boltban, kézműves és design vásárban bizonyítottak már Eszter sárgaréz ékszerei. Cicák, rókák, elefántok, dinók és még sok más élőlény népesíti be a Stampp-ékszereket, legyen szó akár karkötőről, nyakláncról, kisebb vagy nagyobb fülbevalóról. A mi kedvencünk az új lajháros gyűrű!

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

Kerek lajháros fülbevaló

A sárgaréz kerek medálok 10 mm, ill. 25 mm átmérőjűek, a zárható fülbevaló akasztók pedig 16 x 10 mm-esek, 2.900 Ft

Állítható méhecskés karperec

Méhecske mintás sárgaréz karperec hossza 45 mm, szélessége 10 mm, vastagsága 0.60 mm, könnyen formázható, alakítható, 3.200 Ft

Cicás háromszög nyaklánc

Háromszög alakú sárgaréz medál: 14 mm, sárgaréz lánc hossza: 24 cm, 3.200 Ft

Nem volt elég? Szerencsére jópár darab közül válogathatsz a webshopban!

Weboldal | Facebook | Instagram


Vadjutka Design Ékszer

2007 óta működik Wild Judit márkája, a Vadjutka Design Ékszer. A termékpalettán általában ezüst ékszereket szerepelnek, melyeknél a nemesfémek mellett gyakran előkerülnek más anyagok is, az utóbbi időben például a plexi. Ilyen ékszer például az a „Neon Pop” névre keresztelt gyűrű, amivel egy ideje már mi is szemezünk, de az „Egy pici csillogás” gyűrűt is eléggé adjuk. Judit az egyszerű, letisztult formák szerelmese, de a rusztikus, vad megoldásokat és a szokatlan anyagpárosításokat is kedveli. Szereti, ha egy ékszernek sztorija van.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

„Ember a kockán” fülbevaló

Bedugós ezüst fülbevaló, 5-6 mm, 9.500 ft

„Glamour Ribizli” nyaklánc

Ezüst geometrikus nyaklánc csillogós piros plexi körökkel, medál 4 cm hosszú, lánc 45 cm hosszú, 22.000 ft

Ezüst férfi karkötő

Bőr, ezüst – Fekete vihar, 9.500 Ft

Tovább nézelődnél? Irány a webshop!

Weboldal | Facebook | Instagram


ZEMSE

A ZEMSE márkanév mögött Zentai Emese rejtőzik, aki 2014-ben döntött úgy, hogy elindítja saját márkáját, ahol nemcsak kézzel szálcsiszolt, hajlított alumíniumból készülő ékszereket találhatunk, de lakásdekorációs tárgyakat is. Emese olyan nőknek tervezi ékszereit, akik magukénak érzik a „kevesebb több” filozófiát, kedvelik az egyszerű, letisztult vonalvezetésű darabokat, és a különleges anyaghasználattól sem riadnak vissza. Minimalista stílus a geometrikus formák kedvelőinek.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

„Matild” gyűrű

Különböző méretben kapható, anyaga: alumínium, 4.500 Ft

„Matild” fülbevaló

Medál: 3 cm x 1,5 cm + szerelék, alumínium, nemesacél szerelékkel, 6.900 Ft

„Treasure” fülbevaló

Medál átmérője: 3 vagy 5 cm + 1 cm szerelék, alumínium, nemesacél szerelékkel, 6.900 Ft

Még több minimál csillogásra vágysz? Válogass tovább a webshop virtuális polcain!

Weboldal | Facebook | Instagram


ZER jewel

Neuzer Zsófia 2015-ben indította el saját ékszermárkáját. Tavaly a Leanea jewellery márkával közösen nyitották meg műhelyüket a Veres Pálné utcában, ahol kortárs ékszer kiállításokat és egyéb designfókuszú eseményeket szerveznek. Egy ZER ékszer bármilyen fülre felhelyezhető, formáját követve ergonómikusan illeszkedik a helyére, így a viseléshez nem szükséges kilukasztani a cimpát. Apró fülgyűrűk és látványos kagylóformák alkotják az „Earpieces” kollekciót, és ezekhez csatlakozott az ujjra feltekeredő „Calyx” gyűrű. A kollekció darabjaira szöveget is kérhetsz, így teheted igazán egyedivé a saját darabodat. Az ékszerek 100%-ban kézzel készülnek 3 rétegben aranyozott vagy ezüstözött sárgarézből, de ezüstből is rendelhetünk, ha úgy tartja kedvünk.

Ezeket ajánljuk (kattints a termék nevére):

„Earpiece” kagyló formájú fülbevaló

3 rétegben aranyozott sárgaréz, kétféle méretben, 8.500-10.500 Ft

Calyx” kagyló formájú gyűrű

3 rétegben aranyozott sárgaréz, kétféle méretben, 16.500-21.500 Ft

„Earpiece” fülgyűrű

3 rétegben aranyozott sárgaréz fülgyűrű – 5.500 Ft / ezüst fülgyűrű – 8.500 Ft

Beleszerettél valamelyik darabba? Rendelnél? Vedd fel a kapcsolatot a tervezővel Facebook vagy Instagram üzenetben!

Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük