fbpx
Nyomj Entert

Teraszház áttört téglahomlokzattal | MFRMGR Architekci

Beszűrődő nappali fény, fehér és világos terek egy kis természettel és minimalista esztétikával társítva – ezt a varsói teraszházat perforált téglahomlokzata teszi különlegessé, terveit a lengyel MFRMGR építésziroda jegyzi.

A House for W elnevezésű épület egy hetvenes évekbeli lakóház felújításának eredménye. Az újratervezés során elsődleges szempontként fogalmazódott meg a kicsi, sötét belső terek felszámolása és a kültéri rekreációs lehetőségek megteremtése. A kontextust a ház elhelyezkedése adta, ugyanis a House for W Varsó egyik sajátos, kertvárosként kialakított részén található.

Az épület teljesen új beltéri felosztást kapott, így egy négytagú család számára biztosít kényelmet a mindennapokban: a nappali tevékenységeket kiszolgáló helyiségek a földszinten, három hálószoba az emeleten, a kiegészítő funkciók, mint tároló, mosókonyha és garázs pedig az alagsorban kaptak helyet.

Jellegzetes, áttört felületű, fehér tónusú téglahomlokzata kapcsolatot teremt a természettel: a speciálisan kialakított szerkezet növények tartóelemeként is szolgálhat, valamint egy meghitt teraszt is rejt.

Fotók: Maciek Jeżyk / ONI studio

MFRMGR Architekci | Web | Facebook | Instagram

Forrás: ArchDaily

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük