fbpx
Nyomj Entert

The Fountain Villa | Mjölk architekti

Robusztus fenyők, visszacsillanó víztükör és közelben áramló folyóillat: ilyen idilli környezetben helyezkedik el ez a Csehszlovák Köztársaság idejéből fennmaradt villa, amelynek a cseh Mjölk architekti adott új életet.

A szökőkúttal rendelkező villa egy felújított hétvégi családi ház, amely még az első Csehszlovák Köztársaság korában épült. Fényét az idők során már rég elvesztette, de a Mjölk architekti segítségével visszanyerte szépségét.

Az újratervezés során fő szempontként fogalmazódott meg a villa eredeti értékeinek és karakterének megtartása, így a tetőszerkezet és homlokzat jellegét is megtartották, de a régi anyagokat újakra cserélték.

A tervezés során további célként fogalmazódott meg, hogy a ház megszabaduljon előnytelen garázsbővítésétől – az építészek a felszabadult teret a villa bejáratának kiegészítéséhez használták fel. További változások az épület belső tereinek újrafelosztásában érhetők tetten: az építészek néhány válaszfalat lebontottak, a ház kertre néző homlokzatán található nyílásokat pedig bővítették.

A villa négy személy számára biztosít kényelmes férőhelyet, egy konyha, egy nappali, két gyerekszoba, egy gardróbbal és fürdőszobával ellátott hálószoba, illetve egy dolgozószoba kapott benne helyet.

Fotók: Boysplaynice

Mjölk architekti | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük