fbpx
Nyomj Entert

Tom Cruise X Elon Musk

Két ennyire vitatott személynek muszáj volt összetalálkoznia. Teljesítményüket kár tagadni – „a leistung-ot el kell ismerni”, csak hogy egy klasszikust idézzünk –, mégis mindkettőjük esetében tudunk olyan történetről, jellemvonásról, amely miatt nem lehet önfeledten rajongani értük.

Tom Cruise egészen biztosan az egyik legnagyobb élő sztár a Földön; amibe belevág, tuti sikertörténet lesz. Ráadásul a kezdeti „egykaptafás” szériák után, ma már tényleg csak blockbuster filmekben játszik, amelyek mindegyikében kaszkadőr nélkül csinálja meg a stunt work-öt. Mindemellett meg ott vannak a nagyon kellemetlen magánéleti történetei, kiemelve a családdal, nőkkel kapcsolatos pletykákat. Nem voltunk ott, de minimum furcsák.

Oblivion

Elon Musk pedig Tom Cruise vállalkozó-feltaláló verziója, akinek szintén csak sikertörténetei vannak, párhuzamosan több rendkívül összetett iparágban. Példaértékű az innovációhoz való hozzáállása, ugyanakkor túlzottan hypeolt jövendölései és tervei alapján kialakult körülötte egyfajta tech-vallás, ami már-már nevetségesnek tűnik, újszülött fiát pedig X Æ A-12-nek hívják. Gondolom, nem is kell többet mondani erről.

A NASA igazgatójának, Jim Bridenstine tweetjéből nagyon kevés részlet derül ki, de az együttműködés tárgyát a két karakter profiljából már egész könnyen ki lehet találni: terveik szerint filmet forgatnak az űrben. Az elsőt. Tekintve, hogy Tom Cruise tényleg megcsinálta azt, hogy egy felszálló A400M katonai szállítógép oldalába kapaszkodva forgatott jelenetet, és hogy Elon Musk az első magánvállalkozó, aki embert juttat az űrbe, így az esélyek igen csak jónak mondhatók.

A történetből természetesen a NASA-t sem lehet kihagyni – a forgatás a pletykák szerint a Nemzetközi Űrállomáson kapna helyet.

Ha egy kicsit eleresztjük a fantáziánkat, akkor azt is gondolhatjuk; akár a tervezett 2024-es holdra szálláson is forgathatnak majd.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük