fbpx
Nyomj Entert

Történetmesélő címke design a Halisten stúdiótól

Gyümölcsös ízeket, buja rokokó életérzést megjelenítő, meseszerű illusztrációk címkékbe sűrítve. A Halisten Stúdió, a közel 300 éves hagyománnyal rendelkező Gyulai Pálinka Manufaktúra limitált sorozatú italához készített egyedi címke designt, ami biztosan meghozza a kedvünket egy kis pálinkafogyasztásra. Mutatjuk!

A Halisten Stúdió a munkáiban nagy hangsúlyt fektet az erős tipográfiái megfogalmazásra és a kifejező illusztrációk használatára – ez teszi őket igazán egyedivé és felismerhetővé.

A Gyulai Pálinka számára kialakított címkék hangulata a rokokó stílusból inspirálódik, átültetve egy kortárs vizuális megfogalmazásba, amely visszautal arra a történelmi korszakra, amelyben az első gyulai pálinkafőzde alapítója, Harruckern János György báró is élt. Ez a gesztus a címkéken megjelenő emberi alakok ruháin, hajviseletén és mozdulatain is visszaköszön. 

Minden címke egy-egy ízvilágot jelenít meg és ad át történetek formájában. A különböző illusztrációknál – az egységesség érdekében – egy színpalettát használtak, ugyanakkor más-más szín-hangsúllyal.

„Az alapötletünk az volt, hogy a gyümölcsök ne úgy jelenjenek meg a rajzokon, mint általában az ízeket jelző képek, hanem azok átvitt módon épüljenek be az illusztrációkba: váljanak tárgyakká, ruhákká, vagy akár a karakterek részévé, és ezzel mutassák meg, milyen ízről van szó. A tervezésnél fontos szempont volt az is, hogy a képekkel történetet meséljünk, hogy legyen valamilyen többlettartalmuk, és emellett persze megfelelően reflektáljanak a pálinkák ízvilágáról készült – amúgy is meseszerű – leírásokra is. A karakterek megjelenése és az egész illusztráció dinamikája azokból az érzetekből született, amiket egy-egy íz képvisel” – emeli ki Bernát Barbara, a Halisten csapatát erősítő illusztrátor.

Koncepció: Halisten Stúdió
Illusztráció: Bernát Barbara
Elrendezés és tipográfia: Kőrös János 
Fotó: Kelemen Richárd, Bernát Barbara, Kőrös János 

Ha nektek is tetszik az új címke design, ajánljuk figyelmetekbe a MONYO Brewing, első újhullámos sörfőzdéje számára készített arculati és csomagolástervet is, szintén a Halisten Stúdiótól, amit ezen a linken tudtok elérni.

Halisten Stúdió web | Halisten Stúdió Behance | Halisten Stúdió Facebook 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük