fbpx
Nyomj Entert

Új logót kapott a Telkom

A Dél-Afrikában tevékenykedő telekommunikációs óriás Telkom Group Ltd. a héten logót cserélt. Gondoltuk, hogy azért ennek a hírnek a hallatán nem fogtok a szívetekhez kapni egyből, de érdekességképpen hozzuk a témát, főleg a negatív változás miatt, na de ne szaladjunk ennyire előre. A cégről azt kell tudni, hogy 38 országban tevékenykedik és 2010-ben jelentette be, hogy belép a mobil piacra Telkom mobile néven.

telkommobilenew

Az új brand a következőket képviseli: kiemelkedően magas minőségű hálózat, olyan felhasználóknak akik óriási adatforgalmat bonyolítanak le, és mind emellett rengeteget telefonálnak. Ez alapvetően persze minden mobilcég álom célcsoportja, akik lehetnek akár multiügyfelek, akár pedig hardcore egyéni ügyfelek is, szóval azért kijelenthető, hogy nem könnyű ezt a piacot meghódítani.

telkom2

A verdikt az, hogy nem is az új arculattal fogják megtenni mindezt (lentebb lásd a korábbi logót). Valahogy a JWT és G2 ügynökségeknél nagyon nem voltak jó passzban, amikor ezt a munkát megkapták mert egy ilyen hetykén odavetett “Mobile” szócskával max a tinikre mehetnének rá, nem pedig a high-end userekre. A két szó nem is illik tipográfiailag össze. Nem temetnénk teljesen őket, mert mégis csak óriási piacon vannak jelen, de majd az idő eldönti mire volt elég a váltás, de örülünk, hogy azért a sok jó példa mellett be tudtunk nektek mutatni egy rosszat is.

telkomold