fbpx
Nyomj Entert

Újjáéledő romok | NeoMam

Fotorealisztikus, animált GIF-ek formájában élednek újra eredeti pompájukban az UNESCO által világörökségnek nyilvánított kulturális helyszínek. Mutatjuk!

Az ember alkotta épületek maradványai és romjai Görögországtól Mexikón és Olaszországon át egészen Egyiptomig, a világ minden táján felfedezhetők – azonban nem könnyű elképzelni, hogy ezek a struktúrák hogyan néztek ki eredeti, dicsőséges formájukban. Szerencsére a londoni NeoMam kreatív stúdió úgy döntött, hogy GIF-ek formájában szeretne rekonstruálni és eredeti állapotába visszaállítani néhány ikonikus, a világörökség részét képező romot, ezzel is felhívva a figyelmet azok veszélyeztetett állapotára. 

Hatra, Irak
Leptis Magna, Khoms, Líbia
Palmüra, Tadmur, Homsz kormányzóság, Szíria

A stúdió hat helyszínt választott ki, ebben fontos szempont volt, hogy a lehető legtöbb információ álljon rendelkezésre az egyes helyekről és azok eredeti külsejéről –  a végeredményt hosszas felderítő munka és kutatás is megelőzte. A GIF-sorozatban többek között ókori iraki romváros és izraeli városrész, líbiai templomok, valamint egy mikronéz szigetvilág épületegyütteseinek maradványa is feltűnik. Ez utóbbit a feljegyzések szerint valamikor 1200 és 1500 között építették, de mára már a természet teljesen átvette a hatalmat az épületek felett.

San Lorenzo-erőd, Colon tartomány, Cristobal negyed, Panama
Nan Madol, Temuen sziget, Mikronéziai Szövetségi Államok
Jeruzsálem, Izrael

Forrás, képek: Budget Direct

NeoMam | Web | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük