fbpx
Nyomj Entert

Ülj a tetőcserépre!

Bár Tsuyoshi Hayashi ‘Kawara’ széke már egy éve debütált a Cologne-ban évente megrendezésre kerülő  imm cologne vásáron, nekünk eddig valahogy elkerülte a figyelmünk, de úgy gondoljuk, kis késéssel is van értelme bemutatni nektek ezt az újabb, újrahasznosításra épülő kezdeményezést.

A Japánban közkedvelt kawara tetőcserépből a gyártás során keletkezett hibák miatt minden évben közel 65 000 darab kerül kidobásra. Ez rengeteg hulladékot jelent, főleg, hogy egy jó teherbíró képességű (akár 120 kg-os súlyt is könnyedén elbíró) és ívelt formájú termékről van szó. Tsuyoshi Hayashi széke pontosan ezeket az előnyöket használja ki: az ívelt forma tökéletes egy kényelmes és egyenes ülést biztosító szék kialakítására, ráadásul bármilyen más székhez hasonlóan nagyobb súlyokat is elbír. Több cserepet egymás mellé helyezve hosszú pad, külön-külön pedig – a fából készült lábak magasságától függően – kis ülőke vagy éppen magas bárszék alakítható ki belőle. Az pedig már csak hab a tortán, hogy természetesen könnyedén lefesthető bármilyen színűre.

00_hayashi-kawara-bench 02_hayashi-kawara-bench 03_hayashi-kawara-bench 04_hayashi-kawara-bench 06_hayashi-kawara-bench 09_hayashi-kawara-bench(source)