fbpx
Nyomj Entert

Videójáték segít a Notre-Dame helyreállításában

Tragikus szerencsétlenség, ami a párizsi Notre-Dame-mal történt. A keletkezett kár mértékét még mindig nem lehet 100%-osan tudni, de szerencsére a gótikus templom jelentős része ép maradt. A helyreállításhoz az építészeknek és a restaurátoroknak pontos referenciákra és tervrajzokra lesz majd szüksége, amiben úgy tűnik a Ubisoft alkotása hatalmas segítséget nyújthat.

Az Assassin’s Creed 2014-ben megjelent Unity része ugyanis Párizsban játszódik, és mint a korábbi epizódok esetében, itt is nagy figyelmet szenteltek a történelmi helyszínek pontos megjelenítésére. A csapat egyik grafikusa, Caroline Miousse éveket foglalkozott a Notre-Dame pontos lemásolásával. Miousse hosszasan bújt különféle fotókat, hogy eltalálja az architektúrát és folyamatosan együtt dolgozott a textúrázókkal, hogy tényleg minden egyes tégla a helyén legyen.

GPSWorld szerint hatalmas segítség lehet a restaurációban az, hogy létezik egy ilyen precíz és részletgazdag 3D-s modell az épületről. Ha érdekel, hogy az épület mennyire részletes a Unityban, nézd meg ezt a videót:

 

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük