fbpx
Nyomj Entert

Visszatér az Atari

A nyolcvanas évek legsikeresebb videojáték-konzolja megújult formában tér vissza. Ha minden igaz, nem csak a játékoké lesz a főszerep az új Atari VCS-konzolon: a hírek szerint egy komplett PC-t kapunk, ha megvesszük.

Szöveg: Szolomayer Márk

A legtöbbeknek az Atari nem más, mint egy menő logó pólókról: ezen próbálnak most változtatni. A cég negyven éve volt a csúcson, a fejlődéssel és a piac változásával ugyanakkor nem tudott lépést tartani, pedig minden idők legismertebb és legsikeresebb játékai jelentek meg fejlesztésükben. Elég csak a Pac-Manre, a Space Invadersre vagy a Pongra gondolni.

A pár éve tartó retro-játékkonzol újrakiadások sorába áll be most az Atari. A folyamat 2017-ben indult: akkor jelent meg újra, természetesen frissítve a Super Nintendo. Ezt követte egy évvel később a PlayStation Classic, ami a Sony első generációs konzolját próbálta újjáéleszteni, inkább kevesebb sikerrel.

Az Atari annyival megy tovább, hogy nemcsak a játékkonzolt gondolta újra: a tulajdonos játszani tud a gépre előtelepített száz játékkal, mellé pedig egy teljes multimédiás egységet kap. Vagyis egy igazán jól designolt konzolban kaphatunk PC-t, Netflixet és még egy személyi asszisztenst is.

Maga a konzol designt tekintve sokat vesz át az eredeti 2600-as modellből. Természetesen már nem kell kazettákkal bajlódni, ha játszani szeretnénk. Az előtelepített száz játékon túl külső tárhelyre Linux vagy a Windows is telepíthető lesz majd.

Forrás: ATARI VCS

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük