fbpx
Nyomj Entert

Záridő fotópályázat | Laboratory Group

A Laboratory Group április 27-én indította el Záridő fotópályázatát, melyben arra kérik a résztvevőket, örökítsék meg, mit jelent számukra a világjárvány által megváltozott élethelyzet.

A jelenlegi, koronavírus okozta helyzetben többet vagyunk otthon, lelassultunk, új szabályok szerint élünk. Sok mindent megváltoztatott a világjárvány az életünkben és a mindennapjainkban. 

Távolságot tartunk egymástól. Nem ülünk le egy idegen mellé a buszon, már ha buszra szállunk egyáltalán. Ha valaki szemben jön az utcán, átmegyünk a másik oldalra. A boltban megvárjuk, amíg valaki előttünk válogat, és csak azután lépünk oda, hogy ő már elment.

Maszkot hordunk az utcán, kesztyűt viselünk és mindig van nálunk kézfertőtlenítő. A kezeink szárazak a sok kézmosástól, de ez nem számít, hiszen nem fogunk kezet, nem érintkezünk. 

Nem látogathatjuk meg a szüleinket, a nagymamát, a rokonokat. Nincsenek szülinapi bulik, koncertek, nem sörözhetünk együtt a barátokkal, nem mehetünk ki a játszótérre a gyerekekkel, nem lóghatunk a parkokban és nem beszélhetjük meg egy kávé mellett az élet dolgait a barátunkkal. 

Nincsenek nyitva a mozik, sem pedig az éttermek, ahova beülhetnénk kikapcsolódni egy stresszes munkanap után – és egyáltalán a munkanapok is teljesen mást jelentenek már, hiszen észre sem vesszük otthon, hogy mikor kezdődnek vagy érnek véget.

„Ez egy olyan időszak az életünkben, amire sokáig fogunk emlékezni és maradandó nyomot fog hagyni a viselkedésünkben. Fontosnak tartom ezért dokumentálni a bennünk és a környezetünkben történő változásokat az utókor számára. Ez a pályázat tulajdonképpen egy önmegfigyelés a poszttraumatikus stressz stációiról” – mondta el Szénássy Alex, a Laboratory Group tulajdonosa.

A Záridő fotópályázatban a Laboratory Group arra kéri az embereket, hogy mutassák meg, mit jelent számukra ez az új helyzet. Miben más, miben változott, miért érdekes, egyáltalán: milyen? A szervező ügynökség természetesen arra is megkéri a résztvevőket, hogy a fotók elkészítésénél legyenek óvatosak, vigyázzanak magukra és egymásra. 

A beérkező pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri elnöke:
Máté Gábor, fotográfus, egyetemi adjunktus, MOME

További zsűri tagok:
Ajpek Orsi, fotóriporter, Index
Beck Zoltán, 30Y, egyetemi adjunktus, Pécsi Tudományegyetem
Grecsó Krisztián, író, költő, dalszerző
Haszon Sándor, new business kreatívigazgató, Laboratory Group
Kudász Gábor Arion, fotográfus, egyetemi adjunktus, MOME
Tóth Petra, kreatívigazgató, Laboratory Group

A verseny díjazottjai iCentre, Apple Premium Reseller ajándékutalványokat kapnak 200 ezer, 100 ezer és 50 ezer forint értékben, továbbá a díjazott és kiállításra javasolt fotók megtekinthetők lesznek a Laboratory Group honlapján, Facebook– és Instagram-oldalán.

A pályázat 2020. április 27-én indult és május 22-ig tart. Nevezni és szavazni a zaridofotopalyazat.hu oldalon lehet, és a győztes munkákat is itt lehet majd megtekinteni június 12-én. A díjazott alkotókat a szervező elektronikus levélben külön értesíti az eredményről.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük