fbpx
Nyomj Entert

HIGHLIGHTS | Appok az emberiség szolgálatában

Nap mint nap velünk vannak, biztosítva a hétköznapok zavartalan lefolyását. Az elmúlt tíz év alatt ezerszámra jelentek meg legújabb verzióik, követve a legújabb trendeket, így mára önálló üzletággá, szakmává vált tervezésük. Aktuális válogatásunkban az applikációk kerülnek terítékre.

Az utóbbi tíz évben számos applikáció jelent meg a piacon: sokuk a süllyesztőben végezte, de vannak olyanok is, amelyek használata nélkül életünk akár káoszba is torkollhatna. Az alkalmazások a digitális ipari forradalom zászlóshajói közé tartoznak. A legnagyobb közösségimédia-szolgáltatások is sokáig tekintettek rájuk a desktop-verziók kistestvéreiként, mára azonban ez már egyáltalán nem tűnik olyan egyértelműnek. A letöltés gomb megnyomásáért ma sokkal nagyobb erőfeszítéseket kell tenniük forgalmazóknak, mint egykor, viszont amint a készülékünkön van a program, az már sokkal több információt szolgáltat és több elérést tesz lehetővé, mint egy weboldal. Magyarul: vannak olyan helyzetek, amelyekben hosszú távon megtérülő befektetés egy applikáció fejlesztése.

De miért is olyan komplex folyamat egy applikáció tervezése? Az appokat nagy csapat fejleszti, melyben a grafikustól kezdve a programozón át szociológusig és számos, az emberi működést monitorozó tudományág képviselőjéig sokan dolgoznak azért, hogy az applikáció a társadalom lehető legszélesebb rétegei által jól használható legyen. A sokat hallott UI/UX tervezés éppen ezt hivatott elérni: míg a designerek a User Interface (UI), azaz felhasználói felület tervezésén munkálkodnak, addig a User Experience (UX), vagyis a felhasználói élmény tökéletesítésért pszichológusok, szociológusok és reklámszakemberek gárdája felel. Ezek a folyamatok kölcsönhatásban vannak egymással, a tervezés sok időt és odafigyelést igényel, ugyankkor a gondos tervezés akár tőzsdére is juttathat egy céget.

Legyen szó közösségi médiáról vagy banki szolgáltatásról, applikációk nélkül ma már elképzelhetetlen lenne az élet. Az alkalmazások mindennapjaink részévé váltak, a háttérben csöndben kiszolgálva vagy irányítva bennünket. Következzenek a hét fénypontjai Oroszországtól Spanyolországig!

ÉRINTKEZÉSMENTESSÉGET SEGÍTŐ

UI/UX | Smart Pharmacy mobile app | Oroszország
Anasztaszja M
Alekszandr V


EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDOT SEGÍTŐ

TUPHIE | Szkopje, Észak-Macedónia
Nikola Arsovszki


HATÉKONYSÁGOT SEGÍTŐ

UTIME – Aplicación móvil | Spanyolország
Ana María Gil
Luz María Andreu Martínez


ÉLETHŰ RÖGZÍTÉST SEGÍTŐ

SYYNCC | Multicam editing app | Odessza, Ukrajna
Alekszandr Pljuto


TUDATOSSÁGOT SEGÍTŐ

DETOX – Gain control over your screen time | Valencia, Spanyolország
Alicia Blasco


Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük