fbpx
Nyomj Entert

A Ludwig Múzeum lett az Év Múzeuma

Az alapításának 30. évfordulóját tavaly ünneplő Ludwig Múzeum nyerte el az Év Múzeuma díjat 2020-ban. A múzeumok szakmai szervezete, a Pulszky Társaság alapította díjat először ítélték egy tisztán kortárs művészeti profilú intézménynek.

A Ludwig Múzeum a nagy múzeumok kategóriájában nyerte el az Év Múzeuma 2020 díjat, melyre tizenkét intézményt jelöltek. A budapesti múzeum az elmúlt években felhalmozott, jelentős közép-kelet-európai gyűjteményének, valamint a médiaművészet és a digitális tartalmak megőrzése terén kifejtett úttörő tevékenységének (MAPS nemzetközi konferenciák) hála mára a régió meghatározó kortárs művészeti múzeumává vált. Az utóbbi időben jelentős nemzetközi figyelem övezte azokat a kiállításait is, melyek a régió kortárs művészeti törekvéseit mutatták be: az ex-jugoszláv, az albán és koszovói, a lengyel, a szlovák és az ukrán kortárs művészetet.

Részlet a Ludwig Múzeum aktuális kiállításából. Fotó: Végel Dániel, Forrás: Ludwig Múzeum

A versenyen a tárlatok és a kortárs művészetek kutatásában elért tudományos eredmények mellett az intézményt a múzeumpedagógiai munkája, valamint a társadalmi felelősségvállalás jegyében kialakított látogatóbarát struktúrája miatt is méltatták.

Forrás: sajtóanyag

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük