fbpx
Nyomj Entert

A városi teherszállítás jövője | Mastiff Cargo Bike

Megbízható, strapabíró és környezetkímélő: a fenntartható közlekedés ösztönzésének és fejlődésének jegyében debütált a Mastiff Cargo Bike, azaz a magyar tervezésű és sorozatgyártású teherkerékpár. A hiánypótló Mastiff teherbringák a rövid- és középhosszúságú távon történő szállításban és közlekedésben váltják ki az autókat.

A Mastiff gondolata még 2017-ben fogalmazódott meg Varjú Tamásban, a márka ötletgazdájában. Tamás szociológusi háttérrel rendelkezik, így szakmai munkásságában korábban is fontos szerepet játszott a társadalmi szerepvállalás és a fenntartható fejlődés alapelve: elsősorban a kerékpáros közlekedés ösztönzésével, biztonságosabbá tételével és fejlesztésével foglalkozott. Fekete Dáviddal, a projekt vezető mérnökével karöltve három évvel ezelőtt vágtak bele a teherbringák fejlesztésébe, míg 2020 októberében meg nem született a végleges változat.

„A teherbringás történet onnan indult, hogy valamilyen társadalmilag hasznos dolgot szerettünk volna létrehozni, ami kilép a klasszikus keretekből. Hiszek benne, hogy a teherkerékpár jelenti a városi teherszállítás jövőjét, hiszen gyors, hatékony, alacsony költségű, egészséges és környezetbarát” – emelte ki Tamás.

A Mastiff Cargo Bike tulajdonképpen egy egynyomtávú, vagyis kétkerekű bicikli, amelynek több mint nyolcvan centiméteres rakodófelülete akár száz kilogrammnyi teher mozgatására is képes. A Mastiffokhoz különböző felépítményeket és szállítódobozokat is választhatunk, amelyekkel nemcsak különböző árukat hordozhatunk, hanem kisállatokat, gyerekeket vagy akár mozgásukban korlátozott fiatal felnőtteket is utaztathatunk.

A teherbiciklik a márka webshopjában érhetők el, vagy Debrecenben, a Mastiff Cargo Bike bemutatótermében személyesen is kipróbálhatjuk azokat. A márka jelenleg viszonteladói hálózatának kiépítésén is dolgozik, hogy a Mastiffok az ország más településein is elérhetővé váljanak.

Fotók: Mastiff Cargo Bike

Mastiff Cargo Bike | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük