fbpx
Nyomj Entert

A VH1 új logóval nyomul

A legfontosabb kérdés, ami felmerül a csatornát illetően: vajon az új logó megoldja-e a problémát, hogy a csatorna folyamatosan változik, mégsem tudja senki, hogy miről is szól valójában? Szerintem sokan emlékeznek a VH1 (Video Hits 1) annak idején retro stílusban kezdett, ami a zenei összeállításokat illeti, nagyon sok 70-es 80-as zenét és videóklippet játszottak, a választott célcsoportjuknak megfelelően.

Csak hogy ez nem sok pénzt fialt, mert bizony ez a korosztály nem azon nőtt fel, hogy a TV-ben zenéket bámuljon. Váltottak hát gyorsan az aktuális popkultúrára, és mostanság már amolyan “MTV2”-szerűen reality showk (Mob Wives, Single Ladies) is helyet kaptak a közönség “szórakoztatására”.

Az identitásuk tisztábbra mosására belekerült a logóba egy plusz jel, amivel kapcsolatosan a csatorna az alant látható kis magyarázó videóban azzal oszlatja el a kételyeket, hogy bizony a csatorna egyszerre a zene + popkultúra + nosztalgia megtestesítője.


A logó az elmúlt 10 év alatt jottányit sem változott, ami biztos, hogy a korábbi sokszínű megjelenést sikerült leredukálni egyszerű színekké, és a typface is sokat egyszerűsödött a múlthoz képest.

Az új logó egyenlőre csak a VH1 weboldalán látható (http://www.vh1.com/). Ha a logó fölé visszük az egerünket, akkor kiugrik a plusz jel, jelezve, hogy mi is a lényege itt a változásnak. Egyébként egy külön promo spot is készült, hogy az emberek értesüljenek a plusz jel megjelenéséről, amit megjegyzünk szépen kiviteleztek, és kellően hangsúlyozza azt, amiről egy ilyen spotnak szólnia kell:

Mindannyian elgondolkodtunk viszont azon, hogy mikor először láttuk a logót, akkor nem értettük, hogy a “VH+1” vajon egy új csatorna lesz, a régi kiegészítésére, vagy pontosan mi a célja evvel a cégnek?!

Persze ez a cikk így magyarázatként szolgál a dolgokra, de a tapasztalat az, hogy amikor nem elsőre jön le az, amit márka szeretne üzenni, az sosem jó, mert kétségek maradnak az emberek fejében, és saját maguknak fogják megmagyarázni a dolgokat, nem várnak arra, hogy a márka elérjen hozzájuk az információval. Ez a végszó, vizualitás!