fbpx
Nyomj Entert

Az ellátó – Montréalban

A rusztikkal vigyázni kell. Könnyen fordul giccsbe a tapasztalatlan, vagy az erősen modor kezekben, szóval csak óvatosan. Azonban ha jól sikerül, akkor nagyot nyerünk. Nekem a minőségi rusztikus, vagy még inkább a rusztikus és minimál keveréke az egyik legfaszább dolognak tűnik ami manapság történhet egy belső térrel. Vagy külsővel. Vagy kiadvánnyal. A tiszta minimál után.

Itt van a Pourveyour, ami persze nem itt van hanem Montréalban, Kanadában ahol jó sokan beszélnek franciául és ezért ez a hely is így tesz, nyilván a szokvány francia arroganciával, mert itt bizony ha rendelni akarsz, nagyon úgy tűnik, hogy meg kell tanulnod franciául. A honlap sem nagyon tud angolul, ezért középiskolai francia tudásomat segítséggül hívva a helyről annyit mondanék el, hogy nagyon hangulatos, barátságos atmoszféra uralja, valamint hogy minden nagyon szépnek, az ételek ízletesnek tűnnek.

A hülyeséget félretéve valóban sikerült ehhez a francia-kanadai étteremhez egy fasza arculatot összeraknia Sébastien Bissonnak, aki egyszerűen könnyfakasztóan szép dolgokat nyomat grafikában. Álljon itt néhány kép munkásságából mielőtt rátérünk Montréal külvárosára, és a helyi Ellátóra.

Nézzük akkor a Pourvoyeur-t, lépjünk be a minimál-rusztikus világba! Kis hipster – észak-amerikai retro és vintage keverék, ha megengedhetek magamnak egy ilyen szép magyar mondatot.

Galériára fel!