fbpx
Nyomj Entert

Az emlék íze XLV.

Szája kicsit becsippentve, leginkább a bal lábára terhelve áll. Ahogy az asztalt törli, gyűrűje oda-odakoccan. Minden nagyon rutin. Az ízek is. Ahogy ő szereti, ahogy mi szeretjük. Az Anyu főztje. Íz, illat, forma. Emlékek. Góg Angéla, a Goga Food kutatásai (Emlékek Cukrászdája, A vasárnapi ebéd) során összegyűjtött történetek hétről hétre, Forrai Ferenc grafikáival.

„A legklasszikusabb menü nálunk mindig húsleves cérnametélttel és rántott hús. Viszont a köret körül mindig hatalmas viták alakulnak ki. Több törésvonal is van, például a tejfölös vs. tejföltelen uborkasaláta, vagy a hagymás vs. petrezselymes krumpli. Ezeknek a vitáknak általában csak akkor lett vége, mikor Anyukám, aki közben csendesen főzött mögöttünk az asztalra tette az elkészült ebédet. Általában petrezselymes krumplival és tejföl nélküli ubisalival. Mert ő így szereti.”

 

A sorozat eddig megjelent részei ITT olvashatók.

 


“Vallom, hogy az étellel való kommunikáció – fogyaszthatóságán keresztül – képes arra, hogy a bennünk mélyen gyökerező, lényünk egészét meghatározó tartalmakat előhívja.” Góg Angéla.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük