fbpx
Nyomj Entert

Csapataink harcban állnak.

Bár a HYPE nemzeti ünnepről eddig csak márciusban jelentkezett forradalmi anyagokkal, idén egy megkeresés miatt rendhagyó módon az október 23-i események is terítékre kerültek.

Az alap kérdés az volt, hogy hogyan tudnánk az október 23-ával kezdődő őszi eseményeket megjeleníteni úgy, hogy Budapest egésze látszódjon és ne csak az aznapi, hanem a november elején történt dolgok is szerepeljenek rajta. Talán a térkép volt az egyik első és legjobb választás arra, hogy elkészítsem az – infografikának nem mondható -, info-illusztrációs térképet. A töri atlaszból ismert ’56-os eseményeket ábrázoló Budapest adta az ihletet a “Csapataink harcban állnak.” című kétszínnyomásos illusztrációmhoz, amin igyekeztem minden olyan jelentős helyszínt megjeleníteni melyek fontos pontjai voltak a budapesti forradalomnak.

Bár a térképen elhelyezett épületek és helyszínek aligha vannak helyesen tájolva, igyekeztem olyan komplex rendszert alkotni, hogy ezek az elhelyezések ne okozzanak totális zavart. Mivel az egyes épületek kiterjedései is lényegesen eltérőek, munkám elején ragaszkodtam egy szélességhez és ez alapján alakítottam az összes épületet úgy, hogy azok karakterisztikája ne sérüljön.

02 0103

Az 1956-os Forradalom 59. évfordulójára készített teljes plakát:

Print

Helyszínek:

56border bemBem-szoborcorvin Corvin közegyetem Műegyetemkoztarsasag Köztársaság tér – pártház parlamentKossuth tér – Parlamentpetofi Március 15. tér – Petőfi szoborradio Bródy Sándor utca – rádiószenater Széna térsztalin Sztálin szoborvarBudavári Palota