fbpx
Nyomj Entert

Designer duó a felső kategóriás ruházati piacon

Nap, mint nap jelennek meg új márkák a ruházati piacon, mindenki szeretne egy pici szeletet az emberek pénztárcájából, amit öltözködésre költenek. Az utóbbi évek piaci elemzései kimutatták, hogy ebben a szegmensben alapvetően két stratégia lehet sikeres: vagy nagyon olcsó vagy, de gyakran cseréled az árukészletet, hogy mégis trendi maradhass; vagy pedig a luxus kategóriát veszed célba, és egy ahhoz közelítő branddel rukkolsz elő, amit a megfelelő csatornákon, a megfelelő célközönséghez eljuttatsz, és esetleg akkor dőlni fog a lé. Persze a szerencse sem mellékes.

Katie Forbes és Sam Lewis Windridge az utóbbi utat választotta, és megalkották a Forbes & Lewis márkanevet, amely elsősorban a nagyon jó minőségű bőráruikon díszeleg, és mára már teljes kollekciókkal rukkolnak elő a nagyközönség számára. “Az egész egy kis skiccelgetéssel kezdődött.” – mondta Katie, mikor kérdezték, hogy mégis honnan jött az ötlet, hogy két jól menő designer összeálljon, hogy ruhamárkát alapítson.

A termékekben a tradíciók, és a kézzel készített termékek öröme ölt testet, ehhez igazították a márka arculatát is természetesen. Az Arno Pro Display fontot választották, és kínosan ügyeltek, hogy a betűk tűélesek és tiszták legyenek, csak semmi görbület, vagy dust. A márka színvilága is nagyon visszafogott, ahogy a tradíciókhoz illik, bár nekünk kicsit túl egyszerű már, nem látjuk benne az eltérést más hasonló piaci szereplőktől.

Igaz, most volt Karácsony, de ha valaki még mindig vásárlási lázban égne, akkor hajrá: http://forbesandlewis.com/