fbpx
Nyomj Entert

Egy fagyott világ szörnyei

Amikor megláttam az alábbi és a galériára gondolva fentebbi “Eyescream and friends” nevű intézményt, és leesett a koncepció lényege, csettintettem egyet és léptem be cikket írni. Pont azért, mert ilyen egyszerű és egyértelmű az egész. A legmeglepőbb az egészben, hogy még hasonlót sem láttam és az ötlet mégis zseniális. Sokan csinálnak hülye arcokat az ételükbe, persze üssünk két tükortojást egymásmellé és a szalonna lesz majd a szája, vagy égessünk Darth Vadert a pirítósba. Persze, lehet erőlködni, de olyan frappánsan, mint ahogy az Eyescream csapata ezt megoldotta, senki sem tette még ezt.

Álljon ezért itt önmagában, csupaszon az ötlet:

09_580x295 10_580x295


Szóval ennyi. Tegyél cukorszemeket a fagyidba, és ne csokinak hívd, hanem adj neki személyiséget. Az egész olyan egyszerű, és nem mégis, hanem éppen ezért jó. Elsőre azt is gondolhatnánk, hogy a gyerekek kedvence lesz a hely. Biztos. De az is, hogy nem csak az övék.

Az Eyescream-es fiúk, Joad López és Federico Mendoza egy taiwani fagylaltozót hoztak Barcelonába, de szerintük is – és a segítségül hívott Marion Dönneweg és Merche Alcalá páros szerint is ronda volt a termék. Európai szemmel nem guszta, és ezt meg is tudjuk mutatni.

Captura de pantalla 2012-11-26 a la(s) 15.53.15_580x144

Szóval tényleg nem túl gusztusos, engem arra emlékeztet, amiket Balatonon láttam 92-ben a sziporkázó fagyisok kezéből kikerülni, ezért nem csak az üzlet identitását alkották meg, hanem magát a terméket is újraformálták, és a csomagolást és felszolgálást is ehhez alakították.

04_580x295 06_580x295

Előbb szétválasztották a fagylaltot és feltéteket és öntéteket, majd egy szimpla mozdulattal ehető szemeket helyeztek el a fagyin, mely ettől életre kelt és igazi szörnnyé változott. A név innentől adta magát, a hely pedig önkiszolgáló lett és kész.