fbpx
Nyomj Entert

Egy magyar márka újjászületése | DORKO

A DORKO egy régi magyar márka, ami feledésnek indult a nagy nyugati márkák megjelenésével, de most újra hódít.

A mai fiatalságnak nem sokat mond a márka neve, de ha egy generációt ugrunk biztos mindenkinek ismerős lesz. A rendszerváltást megelőzően, nem lehetett a márkák közt válogatni, mindenki ugyanabban a sportcipőben bandázott a grundon és bulizott is az éjszakában. A szabadság áramlásával azonban a külföldi divat is elérkezett hozzánk és elnyomta a magyar divatipart. Azóta eltelt huszonnégy év, és a márka megérett az új generáció meghódítására.

small1

De kik is láttak fantáziát és jövőt a márka felélesztésében? Magyar tervezők álmodták újra a DORKO designját és stílusát. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen indult el, már több mint 10 éve, 2003-ban a kreatív műhely, aminek Drozsnyik Dávid és Ördögh László a vezetője. A márka logóját a Graphasel Design Studio csapata álmodta meg, az első, jelenleg elérhető, friss kollekciót pedig Széki András és Tiszai Szilárd tervezték. Széki András a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Typo szakán végzett, Tiszai Szilárd az Iparművészeti Főiskolán, művészeti vezető és grafikus. A cipőket a nagy világmárkák mellett találhatjuk meg a Playersroom polcain, valamint a Tisza boltban is elérhető az egyik tornacipő fazon.small2

Az elmúlt pár év bizonyította, megnőtt az igény a hazai divatmárkákra, ezt támasztja alá a brand megújulása is. Abban biztosak lehetünk, a tervezők nem állnak meg a cipőtervezésnél. A magyar divatipar egyik új, egyedi tervezésű remekének mondhatjuk. A magyar street style színes darabjai lesznek ezek a cipők. Laza, sportos és divatos egyben. A gyors teszten átment, a futócipő nagyon könnyű és kényelmes. Az ára a többi sportcipőhöz képest pedig teljesen megfizethető.

small3small4