fbpx
Nyomj Entert

Életben tartani az éjszakát | Jägermeister

Hol vannak már azok az önfeledt éjszakai bulizások? A nyüzsgő belvárosi esték csütörtöktől vasárnapig? Nyolc után már mindenki otthon kuksol, jó esetben itt van kivel lazítani, meginni egy pohár italt a nap végén. És még nem is beszéltünk a pultosokról, a bártenderekről, a pincérekről – az éjszakai élet hőseiről –, akiknek a pandémia miatt biztos megélhetése is veszélybe került. A Jägermeister legújabb kampányával őket támogatja, mert itt az idő, hogy most mi adjunk vissza nekik abból a sok jóból, amit tőlük kaptunk.

„A Jägermeister világa szorosan kapcsolódik az éjszakai élethez. Amikor kiderült, hogy újra bezárnak a pubok és szórakozóhelyek, a márka azonnal elkezdett azon gondolkodni, hogyan tudna segíteni a számára nagyon fontos pultos- és bártenderközösségen. Ezért indítottuk el a »Keep the Night Alive« elnevezésű kezdeményezését” – mondta Becs József, a Jägermeister márkamenedzsere.

A Jägermeister csak különleges esetekben cseréli le a címkéjét – ez most egy ilyen alkalom. Hét hazai kortárs underground művészt kértek fel arra, hogy egy-egy egyedi címke tervezésével segítsék a bezárások miatt veszélybe került bárok megmentését. Ennek az együttműködésnek az eredménye lett végül az a különleges, dombornyomott üvegű #keepthenightalive Jägermeister-kollekció, amely még tavaly év végén, december 18.-án debütált a boltok polcain. 

A limitált kiadású palackokra Bálint Bianka aka Bianicon, Kiss-Benedek Kristóf aka Kisjustk, Pápay Fanny, Brunszkó László aka Nikon One, Kóka Barbara aka Miss KK, Fork Imre és Labrosse Dániel a rájuk jellemző stílusban álmodták meg az exkluzív címkéket. Az alkotók szinte teljes szabadságot kaptak a tervezés során, amelyről szívesen meséltek a HYPEANDHYPER-nek.

Bianicon | „A címke »első sugallatra« született, csak később nyert úgymond értelmet. Egy szarvaslányt ábrázol, aki a csillagképes éjszakában találja meg párját. A hajába mákvirágot tettem a likőrben található gyógynövények miatt, a kéz pedig az enyém” – mondta el Bianka az általa tervezett grafikáról. „Rengetegen vannak most szorult helyzetben, szinte mindenkinek elkél a segítség. Ez a projekt szerintem azért olyan klassz, mert kicsit könnyedebb köntösben veti fel ezt a problémát és hívja fel a figyelmet az összefogás fontosságára” – tette hozzá.

Kisjustk | „A címkémre úgy tekintek, mint egy önálló alkotásra, amibe bevonom a fogyasztót is. Belenézel és magadat látod, azt a sok-sok érzést és gondolatot, ami hozzád hasonlóan mindenki másban is kavarog a pandémia alatt. Emellett kinek ne jutnának eszébe a címkéről azok régi tükrök a kedvenc késdobálójában vagy balatoni kocsmájában, amelyek különböző röviditalokat és söröket reklámoznak? Engem már régóta lenyűgöztek, és tudtam, egyszer eljön az ideje annak, hogy egy parafrázist csináljak belőlük” – mondta el Kristóf. „Az egyik favoritom a Nemdebár, így első körben őket szeretném támogatni a munkámmal” – tette hozzá.

Pápay Fanny | „A címketervemmel a felszabadult gyermeki öröm hangulatát szerettem volna közvetíteni” – mondta el Fanny az alkotásáról. „Szerintem Budapest egyik legnagyobb feature-e az éjszakai élet, a bárok, a szabadság. Ez az egész terület most borzasztó nehéz helyzetbe került, szerintem nagyon fontos, hogy támogassuk őket, megőrizve ezzel a város színes lüktetését” – tette hozzá.

Nikon One | „A címkémnek egészen pontosan megtervezett karaktere és üzenete van. A vörösen izzó szemű idegen maga az éjszaka. Egy ital azoknak, akik nem félnek a sötéttől, akik szeretik azt, akiket beindít, feltüzel, felvillanyoz, akik a sötétben ragyognak igazán” – mondta el László az alkotásáról. „Több olyan hely is van, amit előszeretettel látogattam a bezárások előtt, ráadásul ezek tulajdonosi, üzletvezetői körével baráti kapcsolatban is állok, így ez az ügy különösen kedves a számomra. Segíteni a bajba jutottakon az egyik legnemesebb feladat, emellett pedig kreatívként is nagyon izgalmas és megtisztelő saját italcímkét tervezni” – tette hozzá.

Miss KK | „A címkével az emberek megszólítása volt a célom. A babáimon is mindig van egy-egy üzenet, mert nagyon fontosnak tartom a közönséggel való kommunikációt, szórakoztató, elgondolkodtató vagy akár pimasz formában” – mondta el Barbara. „A Telep nagyon közel áll hozzám; szeretem a tulajait, emlékszem, amikor elindult a hely. Jó látni, hogy siker lett, de még ennél is jobb ott kedves, ismerős arcokat látni néha. Támogatni pedig mindig jó egymást, főleg, ha a saját művészetem által tudok hozzájárulni az ügyhöz” – tette hozzá.

Labrosse Dániel | „A grafikát a régi japán gyufásdobozdizájnok inspirálták – limitált színpalettával tervezték őket, gyakran kék-piros és sárga árnyalatokkal, fekete alapon. A virág pedig az alkotásaim egyik visszatérő motívuma, amit ezen a dizájnon a segélynyújtás szimbólumaként használtam” – mondta el Dániel. „Több olyan ismerősöm is van, aki tavaly januárban a saját megtakarított pénzéből indította el új helyét, de a járvány miatt aztán alig pár hónapig tudta csak üzemeltetni azt. A pandémia mindenkit megviselt érzelmileg, de a vendéglátásban dolgozók számára különösen nehéz ez a mostani helyzet. A Bem Mozi, a Telep és a Jedermann mind nagy kedvenceim, a címkém segítségével őket is szeretném támogatni” – tette hozzá.

Fork Imre | „A címkém olyan, mintha egy partiplakát lenne a rám jellemző CMYK-RGB színekkel. A tervezés során arra törekedtem, hogy a betűk és formák »egységes káoszt« alkossanak, éjszakai bulis hangulatot idézve az otthon töltött estékbe” – mondta el Imre. „Nagyon sok vendéglátós és rendezvényes haverom van, akiket a tavalyi év sajnos nagyon megviselt. Ezt testközelből végignézni rettenetes volt. Aki ismer, az tudja: ha tudok, segítek, így nem is volt kérdés, hogy beszálljak-e a projektbe. Szuper volt látni, ahogy az emberek ráéreztek a kampányra, és aki az én üvegemet vette például szilveszterre, az automatikusan tagelte rajta a kedvenc Roots báromat, ami remek visszajelzés volt, hogyan is tartunk össze a szubkultúrán belül” – tette hozzá.

Húszmillió forintos támogatás

Az egyedi tervezésű Jägermeisterekből tízezer darab készült, a márka minden eladott üveg után kétezer forintot – vagyis összesen húszmillió forintot – fordít az éjszakai élet megsegítésére. A kampányban részt vevő, támogatandó helyek a fogyasztók nevezései közül kerülnek ki.

Aki szeretne bekapcsolódni a kampányba, annak nem kell mást tennie, mint megjelölnie azt a vendéglátóhelyet, amit támogatásra szeretne nevezni. A jelöléshez posztolni kell az Instagramon egy emléket a kedvencéről #keep….alive címkével, a pontozott helyre a szórakozóhely nevét beillesztve (például #keepKEDVENCBÁRalive). Emellett meg kell jelölnie a posztban a várost, amelyben az adott vendéglátóegység található, illetve a @jagermeisterhungary Instagram-oldalát. Az emlék lehet egy kép, egy videó vagy akár egy szöveges poszt is, de a limitált szériás palackok fotójával is lehet nevezni. Az éjszakában dolgozók is nevezhetik saját, nehéz helyzetbe került munkahelyeiket. Az eredményhirdetés 2021. február elején lesz.

Jägermeister Urban Gallery

A művészek által tervezett Jägermeisterek nemcsak az online térben és a boltok polcain jelennek meg, hanem néhány, a márkához köthető bár kirakatában is megtekinthetők lesznek. 

A kampányról a www.keepthenightalive.hu weboldalon és a kapcsolódó social media felületeken lehet tájékozódni. A kampány végén az eredeti, dedikált üvegeket egy online árverésen értékesítik, és ezt a bevételt is az éjszakai életben dolgozók támogatására fordítják.

Cover fotó: Ivándi-Szabó Balázs

Jägermeister | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük