fbpx
Nyomj Entert

Fák között rejtőző luxuskabinok | TreeHouses

Egyre nagyobb az igényünk a természetközeli, nyüzsgéstől mentes elvonulásra és pihenésre – akár csak pár napra is. Ahhoz, hogy inspiráló környezetben tudjunk kikapcsolódni, nem szükséges túl messzire utazni. Noszvaj környéke pont ilyen, a TreeHouses kabinok tökéletes feltételeket biztosítanak a feltöltődéshez, ráadásul az év minden szakában. Mutatjuk!

A sajátos hangulatú Noszvaj vidéke Egertől néhány kilométerre található. A hely természeti adottságai, a hegyes és erdős vidék már magukban is vonzó tényezőt jelentenek a pihenni vágyók számára, ráadásul az ország legtisztább levegőjét is itt tudjuk magunkba szippantani.

A karakteres és tájba olvadó, TreeHouses névre hallgató üdülőház-komplexum a Bükk déli völgyében, a Síkfőkúti tavak mellett helyezkedik el. Az ötlet Maliga Pétertől és Dévényi Viktortól származik, akik elmondásuk szerint már gimnáziumi éveik óta ismerik egymást, és közös vállalkozásuk elindítása előtt is sokat jártak Noszvajon. Viktor már korábban is üzemeltetett itt vendégházat, így nem is volt kérdés, hogy ezen a környéken szeretnének sajátos koncepciójú, mind a négy évszakban működő szálláshelyet létrehozni. Péter a marketing és kommunikációs feladatokért felel, míg Viktor az üdülőházakat működteti.

A TreeHouses luxuskabinjait 2017 december óta lehet kipróbálni. Négy egységgel indultak, de a nagy sikernek köszönhetően azóta már három újabb kabin is megépült, amelyek kialakításával az egri ARKT Építész Stúdiót bízták meg.

A lombházak tervezésénél kiemelt célként fogalmazódott meg, hogy magas színvonalú, az erdei környezettel jól harmonizáló házak jöjjenek létre. A fák közt elhelyezkedő, azokban szinte elrejtett kabinok a lombkoronaszintig nyúlnak, mind fából készültek üvegezett homlokzattal, csodás kilátást nyújtva a környező tájra. Letisztult külsejük magasabb kategóriát szolgáló, romantikus enteriőrrel társul.

Kétféle kabin közül választhatunk: a TreeHouses indulásánál lábakra állított lombházakat hoztak létre, mindössze 27 négyzetméteres lakótérrel, ahol a különböző funkciók viszonylag kis területre sűrűsödnek össze. „Nem a házak méretével szerettük volna elkápráztatni az embereket, hanem azok megjelenésével, berendezésével” – tette hozzá Péter és Viktor.

A másik típusú kabin toronyház jellegű és a kilátók hangulatát idézi meg, szintről szintre kibontakozó térstruktúrával rendelkezik. 

A hely kifejezetten visszavonulni vágyó pároknak készült. A rengeteg kényelmi funkció mellett pedig minden egység teraszán privát, szabadtéri pezsgőmedence található. Ha ez még nem lenne elég, a torony-lombházak enteriőrje privát infraszaunával egészül ki, a közösségi élményre vágyók pedig egy panorámás szaunát is igénybe vehetnek, amelyből csodálatos kilátás nyílik a Síkfőkúti tavakra.

A kényelem fokozásának érdekében a reggelinkről is gondoskodnak a TreeHousesnál, ugyanis minden reggel egy helyi finomságokból összeállított „breakfast box”-szal kedveskednek a vendégeknek.

Ha az elvonulás mellett aktív pihenésre vágynánk, Noszvaj rengeteg lehetőséget kínál: siklóernyőzés, lovaglás, vagy túrázás a közelben elterülő Bükki Nemzeti Parkban. A TreeHouses igény szerint kerékpárt is biztosít, ha szeretnénk jobban felfedezni a környéket.

Töltsetek el ti is egy hétvégét a noszvaji TreeHouses kabinokban, ahol ezen a linken tudtok szállást foglalni. Érdemes jó előre tervezni!

Fotók: Danyi Balázs

TreeHouses | Web | Facebook | Instagram

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük