fbpx
Nyomj Entert

Fenntartható vízitaxik a Dunán

Gyors, biztonságos és kényelmes utazást ígér a futurisztikus kinézetű CrossWater vízitaxi, amellyel percek alatt juthatunk át egyik partról a másikra – és még a környezetet sem szennyezi.

A vízi közlekedés jövőjét hozza el a CrossWater vízitaxi, amely – a látványtervek szerint – még akár a dunai személyszállítást is forradalmasíthatná Pest és Buda között. Az önvezető, napenergiával működő „horizontális lifttel” egyszerre 15 személy utazhat, segítségével – a fejlesztők elmondása szerint – mindössze egy-két perc alatt átérhetünk a túlsó partra.

A hófehér, kocka alakú kapszulára azért is figyeltünk fel, mert a tervezőcsapat nem máshová, mint Budapestre „dobta le” a csúcsszuper vízi jószágot. A klimatizált, extra biztonságos CrossWater a hét minden napján 0-24 órában szállítaná az utasokat, és nemcsak folyókon, hanem tavakon, csatornákon biztosítaná a vízen való átkelést.

Hogy vajon lesznek-e valóban vízitaxik a Dunán vagy másutt, az nagyban függ a jelenleg futó közösségi finanszírozási kampány sikerességétől. A fejlesztőcsapatnak nem lehet oka panaszra: a kitűzőtt 100 000 dolláros célösszeg több mint fele már összegyűlt – a projekt támogatói már most előfizethetnek úszótaxi-bérletre, ha szeretnének, sőt, a nagylelkű adományozókról állomást is elneveznek majd.

Forrás: designboom.com

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük