fbpx
Nyomj Entert

Ilyen lehet az első önellátó és fenntartható marsi város

Az önellátó és fenntartható marsi város építészeti terveit az Abiboo Studio építész irodája öntötte végső formába. Az űrváros egymillió embernek adhat majd otthont.

A Tempe Mensa déli szikláiba vájt főváros a Nüwa elnevezést kapta. A marsi lejtőn való építkezést a bolygó időjárása indokolja: a sziklák természetes védőréteget jelentenek a zord marsi körülmények elleni védekezésként. A vertikális elhelyezkedés lehetővé teszi, hogy minden folyosó végén kerteket hozzanak létre, amelyek kilátást is nyújtanak a marsi panorámára. Az épületeket a felhőkarcolókhoz hasonló nagy sebességű liftrendszerek kötik össze, mint a városon belüli függőleges mobilitás eszközei. Ezt egy busz- és könnyűvonat-rendszer egészíti ki. A völgybe kórházakat, iskolákat és egyetemeket, sport- és kulturális központokat, bevásárlóközpontokat és vasútállomásokat építenének.

A Nüwa csak az egyik városa lesz az öt településből álló marsi infrastruktúrának: a marsi kolóniák levegő-, víz- és élelmiszerellátásához szükséges struktúrákól és egyéb, biztonsággal és élhetőséggel kapcsolatos megoldásokról az Abiboo weboldán tudtok részletesebben tájékozódni.

Abiboo | Web | Facebook | Instagram

Forrás: Designboom

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük