fbpx
Nyomj Entert

Indul az Eleven Tavasz!

Május 6-8. között Budapest Kulturális Főutcáján újra beköszönt az Eleven Tavasz. A dizájnvásár mellett filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, koncertekkel és portugál gasztronómiai ínyencségekkel várják a szervezők a látogatókat a Gellért tértől a Gárdonyi téren át egészen a Feneketlen-tóig.

Május 6. és 8. között a Bartók Béla Boulevard (BBB) ad otthont az Eleven Tavasz kulturális és dizájnfesztiválnak, amelyet három évvel ezelőtt olyan nemes céllal hívtak életre, hogy a környék kulturális és társasági életét a mai kornak megfelelően élesszék újra és pezsdítsék fel.

A kávéházairól és azok nyüzsgő, tudományos, művészeti és irodalmi életéről nevezetes út, ahol anno Lechner Ödön, Csontváry Kosztka Tivadar, Móricz Zsigmond, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes, illetve Csonka János és Zipernowsky Károly is alkotott, mára Budapest egyetlen tematikus kulturális főutcájává vált, köszönhetően többek között a rendezvénynek. A fesztivál szervezői idén még több programmal, Portugália kultúrájának (zene, film, irodalom, kortárs építészet, csempeművészet) és konyhaművészetének (tradicionális ételek, borvacsora, borkóstoló) bemutatásával igyekszik népszerűségét tovább növelni.

Az esemény hazai és nemzetközileg elismert képző-, és iparművészeknek teremt lehetőséget, hogy bemutassák innovatív és kreatív alkotásaikat, amelyek zöme a vásár alkalmával megvásárolható. A hétvége kiemelkedő eseménye a legkiválóbb egyedi alkotások aukciója. Az aukción befolyt összeg jótékony célra, a szintén a kerületben működő Korai Fejlesztő Központot Támogató Alapítványnak ajánlják fel a szervezők.

A hétvége egyik központi témája az újrahasznosítás és a környezettudatosság, a téma kapcsán több előadáson és workshopon is részt vehetnek az érdeklődők.

Időpont: 2016. május 6-8.
Helyszín: Bartók Béla Boulevard (1115 Budapest, Bartók Béla út)
Facebook-esemény