fbpx
Nyomj Entert

Insta láv I Made by Yumiko

Szin Erika tizenegy éve dolgozik a Stradivarius-nál, a ruházati márka magyarországi régiójának kirakatrendezője; hét bolt arculatáért felel. Gyerekkora óta szeret festeni és rajzolni. Kedvenc karaktereit tetoválások formájában és az öltözködésében is szereti megmutatni, magán viselni. Régen sokat böngészte az Ebay-t és az Etsy-t egyedi darabok után kutatva, aztán a Pull&Bear honlapján egyszer csak szembe jött vele egy farmerdzseki, aminek a hátuljára a Szépség és a Szörnyetegből a Szörnyet hímezték. „Ekkor jött az ötlet, hogy ilyet akár ilyet én is tudnék készíteni, nem csak új, de second hand darabokra is, így adva új esélyt a megunt, feltornyosult, használt ruháknak. Mindeközben pedig az is kiderült, hogy nem csak én vágyom ilyen dzsekikre, az ismerőseim is odavoltak az ötletért és biztattak, hogy vágjak bele” – meséli Erika.

Az első minta Erika egyik farmermellényére került, amely nem volt más, mint Usagi Tsukino azaz Bunny, a Sailor Moon japán anime rajzfilm sorozatból. Erika hatalmas rajongó, több tetoválása is árulkodik erről a szerelemről! Az anime/manga mellett a Disney mesék kiskora óta nagy kedvencei. „Őszintén, kinek nincs kedvenc Disney karaktere jó vagy rossz oldalról? A gonosz szereplők amúgy szerintem legalább olyan meghatározók és emlékezetesek, mint a hercegnők és a királyfik. És hát ezt igazolják a divatmárkák aktuális rajzfilmes kollekciói is” – jegyzi meg Erika.

A Made By Yumiko egy szerelem-projektnek indult, de miután több megkeresés is érkezett, Erika úgy gondolta, érdemes lenne ennek a koncepciónak egyfajta egységet adni, így született meg aztán a márka. A Yumiko név, amúgy szintén egy manga filmhez köthető. De ezen már meg sem lepődünk. „Ez a név még a „geek”, általános iskolás korszakomból ragadt rám. Yumiko egy karakter egy híres japán manga meséből (HELLSING). Nem szépítek, egy skizofrén apáca, aki katanával harcol a szörnyek és emberek ellen. Megnyugtatok persze mindenkit, nem vagyok sem skizofrén, sem apáca, de a harciassága és a kinézete alapján, plusz az, hogy ő is szemüveges, ráadásul hosszú hajú, nagyon hasonlít rám. A barátaim is felismerték ezt és így ragadt rám a Yumi/Yumiko becenév” – meséli Erika.

Általában munka után vagy hétvégén festi a dzsekiket, de akkor úgy magába szívja az alkotás, hogy egyedül az állandó görnyedés okozta fizikai megterhelés az, ami ráébreszti, hogy 5-6 órája ül egy helyben, egy nem túl kényelmes széken.

„Amikor megvan a minta, kinyomtatom a megfelelő méretben, és ez alapján készítem el a kontúrt a kabátra, majd referencia képek alapján kezdem meg a színezést. Ezt a két folyamatot általában több rétegben kell felvinni és pontosítani, hogy a végeredmény szép, kidolgozott és részletes legyen. A kabátfestés technikája amúgy nem egy bonyolult dolog, kreatív hobbi boltban vásárolható minőségi textil festékekkel dolgozom. A legfontosabb a színek rétegezése. Előfordul, hogy egy kabát akár 2 hétig is készül. Továbbá nem minden árnyalat kapható a boltokban, így azokat sokszor ki kell kevernem” – meséli Erika. Habár a festés adja a legfőbb alkotó elemét az egyedi kabátnak, Erika igyekszik ezen kívül egyéb díszítésekkel is kiegészíteni; további szegecsekkel, Swarovski kövekkel vagy csillámporral dobja fel még inkább a képeket.

Szerencsére egyre több megkeresés érkezik főleg Erika ismeretségi köréből, így szépen lassan terjed a híre ezeknek a többnyire unisex oversize fazonú kabátoknak. „Vállalok külső megrendeléseket is, de legfőbb célom kibővíteni a saját kollekcióimat úgy, hogy mindenki találhasson magának számára kedves karaktert vagy designt. Az eddig elkészült darabok pedig nagyon várják gazdájukat, azt a valakit, aki majd rálel és remélem, ugyanazzal a gyermeki örömmel fogja felvenni, mint én az első megfestett kabátomat”.

Nézzétek meg Erika többi munkáját az Instagram-oldalán!

A Made by Yumiko dzsekiket az Etsy-n szerezhetitek be.


Insta láv rovatunkban az Instagramról szemezgetünk, nekünk tetsző, nagyon menő hype-tartalmakat.

Még nincsenek hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük