fbpx
Nyomj Entert

Origami printer

A jó nyomtató kiválasztása örök dilemma. Manapság 1-1 nyomtató annyiba kerül mint egy fekete és egy színes toner, de ezek élettartama pofátlanul rövid és a fröccsöntött burkolatnak köszönhetően esélytelen, hogy házilag hozzáférjél az egyes meghibásodott alkatrészekhez.
Legutóbb egy szintén olcsó printer szakszervizes javításával próbálkoztam meg, de a kétbetűs üzlet eladója szólt, hogy le se rakjam a pultra, mert a javítása kb annyi lenne mintha ott helyben vennék egy újat. Nem vettem, kipucoltam és működik… Kár, hogy ma már nem gyártanak Heidelberg Original minőségű nyomtatókat.
Gondolom hasonló problémával küzd a többi nyomtatókat gyártó cég is, de úgy tűnik a Samsung tényleg szeretné ezt a problémát kiküszöbölni, vagy látszólag törekszik rá.

small1 small2

Min-chul Kim, Sang-in Lee és Seung-wook Jeong designerek megálmodtak, egy funkciójában szokványos lézer nyomtatót kartonházba csomagolva. A Samsung szerint a szerkezet zsanérok és forrasztások híján legalább olyan tartós mint a műanyag burkolatú társai.
Egy kis “origamizás” után nincs más dolgunk mint a nyomtató szerkezeti részét belehelyezni a papírdobozba és már használhatjuk is. Persze a lelke továbbra is műanyag, fém és ritka földfémekből tevődik össze, de a Samsung legalább annyit elért, hogy akár házilag is meg tudjuk pucolni a görgőket.

httpv://youtu.be/qfIg8oXDwx8

Az, hogy mikor várható boltokban a Samsung Origami még kérdéses, de ha az ára versenyképes lesz a többi olcsó nyomtatóval szemben akkor biztosan sikeres lesz a termék.

To select a decent printer is an eternal dilemma. Nowadays a printer costs nearly as much as a black or even a colored toner, but the lifespan is shamelessly short and thanks to the well manufactured plastic casing it is impossible for you to tinker with it.

The last time I tried to take my low-cost device to a nearby service, but before I could put it down on the table they warned me the repair would be just as expensive as to buy a new one right there on the spot. I did not give it up, I cleaned it and since then it works… It’s a shame they don’t produce those of Heidelberg’s Original quality printers anymore.
I guess this problem is being tackled by all the printer manufacturers, and now it seems Samsung would really like to solve this for once, or at least they try.

small1 small2

Min-chul Kim, sang-in Lee and Seung-wook Jeong designers dreamt a functionally regular Laserjet printer into cardboard. Based on Samsung’s confirmation the device without weldings and hinges can be just as durable as its plastic siblings.
After a small “origami” there is nothing left but to put the mechanics into the cardboard shell and it’s ready to go. Still the soul of this is plastic, metal and some rare ores, but at least Samsung made a device allowing us to clean its rollers at home.

httpv://youtu.be/qfIg8oXDwx8

It is unknown when will Samsung Origami be available in the stores, but if it’s able to maintain a nice price-value ratio it will definitely succeed.