fbpx
Nyomj Entert

Pofátlan kör New Yorkban

A legnagyobb dolgok szeretnek így születni. Mert higgadtan kitalálni valami forradalmi dolgot, az említésre sem méltó. A legkirályabb dolgok szerintem akkor születnek, amikor első ránézésre mindenki azt mondja, hogy óriási baromságról beszélsz. Ezt hiszem, mert így sokkal jobb érzés az egész. Biztos volt már részetek mindkettőben, de kötve hiszem hogy az elsőre emlékeztek szívesebben. Amiről beszélek, az a társadalom, a kollégáid jóleső homlokon vizelése, amikor átéled azt, hogy az elsőre lehülyézett ötleted nemhogy megvalósul, de később mindenki elismerően csettint, hogy ez igen, ez valami.

Nos én azt hiszem, van rá sansz, hogy így született, és ha megvalósul akkor így is folytatódik a SOM építésziroda tervének sztorija, melyet a new yorki Grand Central környezetére kiírt pályázatra adtak le “nemmered” jeligével. De merték, és egyszerűen rajzoltak egy kört a pályaudvar fölé. Annyira pofátlan az egész, hogy a műszaki megoldásokat – hozzáértés hiányában is – most hagyjuk is, mert nem ez a lényeg, hanem. A gondolat az volt, hogy a Grand Centralt ölelő két épület közé rakjunk egy fel s alá csúszkáló kör alakú kilátót. Hát itt van, nézzétek:

Gondoltam az lesz a cikk címe, hogy UFO New Yorkban, de erre ki emeli fej a fejét? Így az lett, hogy Pofátlan kör New Yorkban…